ΠολιτικήΠολιτισμός

Παναγής Καππάτος – Ενίσχυση του Πολιτιστικού Τομέα με το Νομοσχέδιο “Δημιουργική Ελλάδα”

55views

Είχα την τιμή να τοποθετηθώ με ομιλία μου επί του νέου νομοσχεδίου «Δημιουργική Ελλάδα», που κατατέθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο επιδιώκει την αναβάθμιση του κινηματογραφικού, οπτικοακουστικού και δημιουργικού τομέα, καθώς και την ίδρυση φορέων που θα συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου πλαισίου για τον πολιτισμό και τις τέχνες.

Πρόκειται για δέσμευση για μια φιλόδοξη και πρωτοποριακή πολιτική πρόταση που επιδιώκει την ανάδειξη και ενίσχυση του πολιτιστικού και δημιουργικού τομέα της χώρας μας.

Η πρωτοβουλία αυτή περιλαμβάνει τη δημιουργία του «Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Οπτικοακουστικών Μέσων και Δημιουργίας – Creative Greece», το οποίο συνδυάζει και ενισχύει τις δυνάμεις υφιστάμενων οργανισμών, εξοικονομώντας πόρους και προάγοντας τη στρατηγική εξωστρέφεια του ελληνικού πολιτισμού.

Επίσης, το νέο πρόγραμμα Cash Rebate Greece θα συμβάλει στη διασφάλιση μεγαλύτερης σταθερότητας και προβλεψιμότητας για τους επενδυτές, με την επιστροφή του 40% των επενδύσεων σε οπτικοακουστικά έργα.

Επιπλέον, με την ίδρυση του «Ελληνικού Ιδρύματος Βιβλίου και Πολιτισμού», αποσκοπούμε στην ανάδειξη και προώθηση των ελληνικών γραμμάτων και του βιβλίου τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων μας, υποστηρίζοντας έτσι την εξωστρέφεια και την πολιτιστική επιρροή της Ελλάδας παγκοσμίως.

Οι πρωτοβουλίες αυτές δεν είναι απλώς βήματα προόδου, αλλά μια ρηξικέλευθη προοπτική για την πολιτιστική αναγέννηση της Ελλάδας. Είναι μια πρόσκληση για συμμετοχή και δράση.

Κλείνοντας την ομιλία μου κάλεσα όλους τους Έλληνες πολίτες, τους πολιτικούς φορείς, τους δημιουργούς και τους πολιτιστικούς λειτουργούς να ενωθούμε στην προσπάθεια αυτή, για να καταστήσουμε την Ελλάδα παγκόσμιο παράδειγμα πολιτιστικής ακμής και δημιουργικής εξέλιξης.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την τοποθέτησή μου στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.