ΟικονομίαΠολιτική

Παναγής Καππάτος -Για πρώτη φορά προτεραιότητα η νησιωτικότητα στις χρηματοδοτήσεις των αθλητικών σωματείων

133views

Για πρώτη φορά προτεραιότητα η νησιωτικότητα στις χρηματοδοτήσεις των αθλητικών σωματείων

 

 

Με αφορμή την υπογραφή της ΚΥΑ των προϋποθέσεων κατανομής χρηματοδότησης του ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού για το έτος 2024, συναντηθήκαμε σήμερα με τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση, προκειμένου να τον συγχαρώ καθώς για πρώτη φορά στα κριτήρια ενίσχυσης λαμβάνεται υπόψη η νησιωτικότητα ως προτεραιότητα!

 

Συγκεκριμένα, τα σωματεία ανά την Επικράτεια που εδρεύουν σε νησιά θα λάβουν χρηματοδότηση προσαυξημένη κατά 50%, όπως είχε δεσμευθεί ο κ. Βρούτσης.

 

Επιπλέον, για σωματεία νησιών με λιγότερους από 3.100 κατοίκους, όπως η Ιθάκη, το μίνιμουμ ποσό ενίσχυσης ανέρχεται στα 1.700€, ενώ για όλα τα άλλα σωματεία προσδιορίστηκε στα 1.000€.

 

Ακόμη, με τον κ. Βρούτση είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε επί θεμάτων που αφορούν τις αθλητικές δραστηριότητες στην Περιφέρεια Κεφαλληνίας και Ιθάκης και να θέσουμε τους στόχους για το νέο έτος.

 

Ευχαριστώ θερμά τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού κ. Βρούτση για την συνέχιση της αγαστής συνεργασίας μας!

 

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.