Υγεία

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κεφαλονιάς & Ιθάκης μετείχε σε σύσκεψη στο κτήριο της Περιφέρειας-Τέθηκαν ολα τα σημαντικά ζητήματα πρωτοβάθμιας φροντίδας στο νησί μας

218views

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κεφαλονιάς & Ιθάκης μετείχε δια του Προέδρου του στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 18/04/2023 στο κτήριο της Περιφέρειας με τη συμμετοχή της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κας. Γκάγκα, τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη, τον Βουλευτή Κεφαλονιάς & Ιθάκης κ. Καππάτο, των Διοικητών Νοσοκομείων Κεφαλονιάς και των  εκπροσώπων  της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Από τον Πρόεδρο ετέθησαν τα ζητήματα της οργάνωσης και λειτουργίας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο νησί μας και ειδικά η ανυπαρξία υποδομής Πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην πρωτεύουσα , στο Αργοστόλι. Τονίσθηκε επίσης η αναγκαιότητα περαιτέρω ενίσχυσης του Νοσοκομείου Κεφαλληνίας.

Ειδικότερα ετέθη το ζήτημα της διαμόρφωσης ενός σύγχρονου οργανισμού για το Νοσοκομείο Κεφαλληνίας . Το αίτημα της λειτουργίας και ίδρυσης Ψυχιατρικής Κλινικής, της ίδρυσης και λειτουργίας της ΜΕΘ–ΜΑΦ. Καθώς επίσης και το ζήτημα ενίσχυσης ιατρικού προσωπικού της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας.

Σχεδόν σ’ όλα τα ζητήματα οι απαντήσεις που δόθηκαν ήταν αρκούντως ικανοποιητικές.

Τέλος ιδιαίτερη μνεία έγινε στις ευχαριστίες προς τον εκπρόσωπο του ιδρύματος «Βεργωτή» για τη δωρεά από το κληροδότημα Βεργωτή, της ανακατασκευής και εκσυγχρονισμού του τμήματος επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου μας.

 

 

Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΚ

   Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γεν. Γραμματέας

Φισφής Ιωάννης                                                                  Μιχαηλίδης Ανδρέας

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.