Πολιτισμός

Ομαδική εικαστική έκθεση και Πανσέληνος στον Κήπο στην Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη

329views
ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ
Συνεχίζεται η φετινή θερινή εικαστική λειτουργία της Σύγχρονης Πινακοθήκης Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς. Ο ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός τέχνης Κώστας Ευαγγελάτος έχει επιμεληθεί μαζί με τους Φιλίπ Ζαμέτ και Πασκάλ Βουαρέν που ήρθαν από το Παρίσι και παρουσιάζει την μεγάλη ομαδική έκθεση, με τίτλο “Διαχρονικός Βυρωνισμός”, η οποία θα διαρκέσει μέχρι 14 Σεπτεμβρίου  2022. Πρόκειται για συνθέσεις σύγχρονων Ελλήνων και ξένων ζωγράφων, γλυπτών και χαρακτών εμπνευσμένες από τα περίφημα ποιητικά έργα του μεγάλου ρομαντικού, Φιλέλληνα  αγωνιστή Λόρδου Βύρωνα. Παράλληλα  εκτίθενται ιστορικές, συλλεκτικές εκδόσεις και ντοκουμέντα από την διεθνή δράση του Βύρωνα, με κύριες αναφορές στο διεθνές κίνημα του αισθητικού και ιδεολογικού “Βυρωνισμού” καθώς και στην εμψυχωτική συμβολή του στην απελευθέρωση της Ελλάδας.
Τάσσος Αλεβίζος “Ήρωες”
Παράλληλα οι φιλότεχνοι  θαυμάζουν τα νέα αποκτήματα της συλλογής της Σύγχρονης Πινακοθήκης, ευφάνταστα  έργα τέχνης όλων των τεχνοτροπικών τάσεων και εκδόσεις, που είναι  ευγενικές προσφορές καλλιτεχνών,συλλεκτών, εκδοτών και φιλότεχνων απο την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η ετήσια εκδήλωση “Πανσέληνος στον κήπο” στη λίθινη “ΜΩΒ ΣΚΗΝΗ” του Κήπου (Μαντζαβίνου 8) θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Αυγούστου 2022, ώρα 9.30 μ.μ. Θα περιλαμβάνει απαγγελίες στοχαστικών ποιημάτων μεγάλων λογοτεχνών και διανοητών καθώς και νεότερων ποιητών με θέμα τις έννοιες “Προσφυγιά-Μετανάστευση”.

Η εκδήλωση είναι αφιέρωμα μνήμης και τιμής των πεσόντων και των προσφύγων, για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή του 1922, ενώ θα γίνουν προβολές από ντοκουμέντα performance με ανάλογα θέματα “αντιπολεμικού” χαρακτήρα που έχει παρουσιάσει ο Κώστας Ευαγγελάτος σε διεθνείς εκθέσεις στη Βαρκελώνη, το Παρίσι, το Γκέτεμνπόργκ, την Βαρσοβία κ.α. Συμμετέχουν ο Ηλίας Καρόγλας, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς, ο Δρ. Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, συγγραφέας, εκπαιδευτικός Ηλίας Τουμασάτος και η η εκπαιδευτικός Χριστίνα Τσιμάρα.
?
  
Οι εκθέσεις και όλες οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο (Με τήρηση αποστάσεων).
Ξεναγήσεις: Κάθε Τετάρτη και Σάββατο, ώρες 8μ.μ.-10μ.μ.
Διάρκεια μέχρι 14 Σεπτεμβρίου 2022.
Πληροφορίες, τηλ: 26710 28501, 6944621286.(Πρωινές ώρες)
COSTAS EVANGELATOS ART-EST
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ
ΜΕΣΟΛΩΡΑ 7 ΚΑΙ ΒΥΡΩΝΟΣ
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, 28100 ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ.
Στις photo: 1.O Κώστας Ευαγγελάτος με το portfolio BYRONIC ERA της διεθνούς εικαστικού Λυδίας Βενιέρη.
2,3,4. Εικόνες στη ΜΩΒ ΣΚΗΝΗ του κήπου για την εκδήλωση.
5. Χαρακτικό του ΤΑΣΣΟΥ ΑΛΕΒΙΖΟΥ.(συλλογή)

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.