Κοινωνία

Οι μαθητές/τριες του 1ου ΕΠΑΛ Αργοστολίου εκδίδουν ηλεκτρονική εφημερίδα στo πλαίσιo της δράσης εξωστρέφειας με τίτλο “Η ΚΟΠΑΝΑ’’

124views

 

        Η “ΚΟΠΑΝΑ” ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑ.Λ. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Οι μαθητές/τριες του 1ου ΕΠΑΛ Αργοστολίου εκδίδουν ηλεκτρονική εφημερίδα στo πλαίσιo της δράσης εξωστρέφειας με τίτλο “Η ΚΟΠΑΝΑ’’

Εδώ και λίγο καιρό ξεκίνησε η ανάρτηση ποικίλων θεμάτων πολιτιστικού, καλλιτεχνικού, αθλητικού, κοινωνικού, πολιτικού ενδιαφέροντος από τους μαθητές/τριες του σχολείου μας.

Ειδικότερα, οι συντάκτες -μαθητές/τριες της εφημερίδας μας ανατρέχουν στη βιβλιογραφία σε θέματα αθλητικού περιεχομένου όπως ο στίβος και οι Ολυμπιακοί Αγώνες και παίρνουν συνέντευξη από έναν ξεχωριστό ‘’μεγάλο συμμαθητή’’ τους που διακρίνεται για την θέληση και την αντοχή του στο τρέξιμο.  Αναδεικνύουν την ιστορία του φαναριού των ‘’Αγίων Θεοδώρων’’, παρουσιάζουν ενδιαφέρουσες εικαστικές δημιουργίες τους, ενημερώνουν για την επίσκεψη διατροφολόγου στο σχολείο, διασκεδάζουν με κουίζ πρώτων βοηθειών, και σταυρόλεξα, ενημερώνουν για  φεστιβάλ μουσικής από τη διεθνή μουσική σκηνή, σχολιάζουν την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και παρουσιάζουν έρευνα σχετική με σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα.

Οι μαθητές/τριες του σχολείου μας καταθέτουν την άποψή τους με τη δική τους φρέσκια ματιά και τον ενθουσιασμό της εφηβείας τους.

Δημιουργούν και ταυτόχρονα αλληλεπιδρούν αναπτύσσοντας δεξιότητες επικοινωνίας, συνεργασίας, ενεργητικής ακρόασης , απαραίτητες για την ολόπλευρη ανάπτυξή τους. Ανακαλύπτουν ότι το σχολείο μπορεί να αποτελέσει πεδίο σκέψης και προβληματισμού και εν τέλει χώρο αυθεντικής μάθησης.

1 ΕΠΑ.Λ. Αργοστολίου

Μαθητική Εστία, Λάσση, Αργοστόλι 281 00

τηλ. 2671026984

mail: mail@1epal-argost.kef.sch.gr

Σύνδεσμος εφημερίδας:

https://padlet.com/1epalargost/padlet-vgfyk5208uif19mv

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.