Κοινωνία

Οι δράσεις της Ιακωβάτειου Βιβλιοθήκης

137views

ΤΟ ΕΚΘΕΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ   

 

Το Έκθεμα του Οκτωβρίου παρουσιάζεται από την αρχαιολόγο (Msc) Ελένη Παπαφλωράτου, προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης. Πρόκειται για σκύφο των μέσων του 4ου αιώνα π.Χ. με γραπτή και εγχάρακτη διακόσμηση, ο οποίος εκτίθεται στην Αρχαιολογική Συλλογή της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης. Οι σχετικές πληροφορίες είναι ήδη αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης μας: http://vivl-lixour.kef.sch.gr

 

Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 

Η δέκατη διαδικτυακή ομιλία-συζήτηση για το 2022, ο οποία θα πραγματοποιηθεί προς το τέλος Οκτωβρίου, θα γίνει από τον φιλόλογο του Πετριτσείου Λυκείου Ληξουρίου Γεράσιμο Φαρακλό, δρα Κλασικής Φιλολογίας, με θέμα «Ο Ιωάννης Μεταξάς και η προετοιμασία για τη μάχη της Ελλάδας: όψεις και στοχασμοί». Θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση για την ημερομηνία, για τον τρόπο παρακολούθησης της διαδικτυακής ομιλίας και για τη διαδικασία συμμετοχής στη συζήτηση, που θα ακολουθήσει.

 

8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

 

Στις 8 Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ., στο χώρο του Μουσείου Ληξουρίου θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Βαρούχα με τίτλο Άγγελοι επί γης. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η φιλόλογος Ειρήνη Τζαννάτου, η ζωγράφος-εικονογράφος παιδικών βιβλίων Μαρίνα Στελλάτου, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς Νίκος Φαραντούρης και ίδιος ο συγγραφέας Γιάννης Βαρούχας. Πρόκειται για ένα έξοχο παιδικό βιβλίο με θέμα τη ζωοφιλία, εικονογραφημένο από παιδιά.

 

 

ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

 

          Μέσα στο Σεπτέμβριο εγκρίθηκαν από την αρμόδια Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας, Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης τα σχέδια των τευχών διακήρυξης και η διαδικασία για την προκήρυξη του έργου «Δημιουργία Ψηφιακής Βιβλιοθήκης-Μουσείου της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης και χρήση νέων τεχνολογιών για την ανάδειξη των Μουσειακών Συλλογών και του Μνημείου της», συνολικού προϋπολογισμού 400.660 ευρώ. Βρισκόμαστε στο στάδιο των γραφειοκρατικών διαδικασιών, οι οποίες ελπίζουμε να ολοκληρωθούν σύντομα, ώστε απρόσκοπτα να αρχίσει η εφαρμογή του έργου.         

 

ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                                                                   ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.