Πολιτική

Ν. Μαραβέγιας: Ο σεισμός σε Τουρκία και Συρία ξυπνά μνήμες και μας φέρνει πιο κοντά

131views
Ανάρτηση του Καθηγητή Ναπολέοντα Μαραβέγια στο Facebook: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0tNgUjK3kh91cETewdGkeNKyQetd4o8UcPbb863jAKGcWCxvf7pUJfRqs4vcfvuc3l&id=100013543623935

Ο καταστροφικός σεισμός στην Τουρκία με τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς συγκλόνισε όλους τους Ελληνες και ακόμη περισσότερο τους Κεφαλονίτες που ξέρουν τι σημαίνει καταστροφική μανία της φύσης ξυπνώντας μνήμες και διηγήσεις. Πέρα από τον απέραντο ανθρώπινο πόνο που προκάλεσε, κόστισε σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς στην χειμαζόμενη τουρκική οικονομία περίπου 85 δις ευρώ, το 10% του συνολικού ετήσιου εισοδήματος της γειτονικής μας χώρας. Τεράστιες θα είναι οι δαπάνες στον Προϋπολογισμό της και αναπόφευκτη θα είναι η αύξηση του ήδη υψηλού (60%) πληθωρισμού. Ωστόσο, αυτή η τρομερη καταστροφή δείχνει να φέρνει πιο κοντά τις χώρες μας. Όμως, όπως δήλωσε σήμερα μεταξύ άλλων και ο Αν. Υπουργός Εξωτερικών κ. Μ. Βαρβιτσώτης “Η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων δεν πρέπει να βασίζεται μόνο σε τραγωδίες αλλά να είναι διαρκής επιδίωξη και των δύο πλευρών”. Η τραγωδία αυτή ας είναι μια νέα αρχή για την μονιμότερη εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.