Κοινωνία

Νέες προσκτήσεις αρχειακού και φωτογραφικού υλικού στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη

177views

ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΚΤΗΣΕΙΣ ΑΡΧΕΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

 

Πρόσφατα το Αρχειακό Τμήμα της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης εμπλουτίστηκε με νέο αρχειακό και φωτογραφικό υλικό, το οποίο προσέφερε στη Βιβλιοθήκη μας ο πρώην πλοίαρχος, κάτοικος Πόρου Κεφαλονιάς, κ. Παναγής Νεόφυτος. Ανάμεσα στο υλικό αυτό συγκαταλέγονται αυτόγραφο χειρόγραφο ποίημα του Μικέλη Άβλιχου, δίφυλλο αυτόγραφο χειρόγραφο γράμμα του Μικέλη Άβλιχου (1914), μπιλιέτο από τον Μικέλη Άβλιχο προς τον Αμίλκα Αλιβιζάτο, φωτογραφία του Μικέλη Άβλιχου με ιδιόχειρη υπογραφή του κ.λπ. καθώς και πέντε φωτογραφίες τοπίων Κεφαλονιάς, όπως το Κάστρο Αγίου Γεωργίου, η Γέφυρα Δεβοσέτου κ.ά.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Παναγή Νεόφυτο γι’ αυτήν του την προσφορά και ευχόμαστε να βρει μιμητές η πρωτοβουλία του αυτή.

         

                                                                       ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                                                                   ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.