Κοινωνία

Νέα επιδείνωση του καιρού από το μεσημέρι με έντονες βροχοπτώσεις, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους

110views

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

    Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία Ε.Μ.Υ., έχουμε νέα επιδείνωση του καιρού από το μεσημέρι της Τετάρτης (25-01-2023) έως και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (26-01-2023), με έντονες βροχοπτώσεις,καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους στις Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλληνίας & Ιθάκης.

Συνιστούμε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί μεριμνώντας για την λήψη μέτρων αυτοπροστασίας πιο αναλυτικά ακολουθούν γενικές οδηγίες:

Nα ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

Αν υπάρχουν υπερήλικες και άτομα με ειδικές ανάγκες που διαμένουν υπόγεια ή ευπαθή ισόγεια,να μετακινούνται σε υπερκείμενους ορόφουςή σε άλλα σπίτια.

Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους 

Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

Όσοι έχουν επιχειρήσεις να ασφαλίσουν ομπρέλες και τραπεζοκαθίσματα που υπάρχουν στο ύπαιθρο.

Να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. 

Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης

Π.Ε Κεφαλληνίας & Π.Ε. Ιθάκης

Σταύρος Π. Τραυλός

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.