Οικονομία

Μονόδρομος είναι σήμερα η άνοδος των μισθών στην Ελλάδα!

166views
Μονόδρομος είναι σήμερα η άνοδος των μισθών στην Ελλάδα!
Όταν ο Ελληνικός λαός πρώτο εξέλεξε το καλοκαίρι του 2019 τον δημοφιλή Πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη στο άκρως τιμητικό και συγχρόνως γεμάτο ευθύνες αξίωμα του κυβερνήτη της πατρίδας μας πίστεψε καλώς στις προεκλογικές υποσχέσεις του πως μαζί με τις μαζικές εισροές επενδύσεων στη χώρα μας θα έρχονταν και καλές θέσεις εργασίας.
Σπύρος Καγκάδης

Στη συνέχεια στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου και Ιουνίου του 2023 ο Ελληνικός λαός όταν είδε πως ο Πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης τήρησε με το παραπάνω (θεαματικά θα  έλεγα εγώ) τις παραπάνω υποσχέσεις του πίστεψε και στη νέα υπόσχεση του. Ρεαλιστικής, δεδομένου της πολύ μεγάλης μείωσης της ανεργίας από τη δυσβάσταχτη 17% που την παρέλαβε, υπόσχεση του πως στην επόμενη τετραετία του θα φροντίσει να αυξήσει σημαντικά και τους μισθούς του κόσμου που γνώρισε τις κρίσεις της πανδημίας του κορονοϊού, του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία και εξ αιτίας αυτών της επακόλουθης παγκόσμιας ενεργειακής και πληθωριστικής κρίσης.

Σήμερα, εκτός από τις προγραμματισμένες αυξήσεις του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, οι πραγματικές αυξήσεις των μισθών των Ελλήνων στο μέλλον θα είναι ακόμη μεγαλύτερες δεδομένου ότι απλά η ανεργία έφτασε σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχουμε του Νοεμβρίου στο 9,4% με την προοπτική ολοένα μειωμένη!
Σήμερα, ενώ στο παρελθόν Έλληνες άνεργοι έβγαιναν για παράδειγμα σε εκπομπές των τηλεοπτικών καναλιών και ζητούσαν εργασία, οι εργοδότες είναι αυτοί που έχουν πραγματικό πρόβλημα και δεν βρίσκουν τους αναγκαίους εργαζόμενους και “αναγκάζονται” από τους βασικούς οικονομικούς νόμους της προσφοράς και ζήτησης να αυξάνουν τους προσφερόμενους μισθούς προκειμένου να προσελκύσουν εργαζόμενους και να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους!
Τέλος, πιστεύω ακράδαντα πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα μας εκπλήσσει ξανά, μέχρι το τέλος της νέας κυβερνητικής τετραετίας που διανύουμε, ευχάριστα και πως ο μέσος μισθός στην Ελλάδα τότε θα είναι μεγαλύτερος από τα 1.500 ευρώ και ο κατώτατος μεγαλύτερος από τα 950 ευρώ που μας υποσχέθηκε προεκλογικά την άνοιξη του 2023!
Σπύρος Καγκάδης
 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.