Κοινωνία

Μνήμες σεισμών του 1953. Στο Πυργί και στον Σταυρό Ιθάκης  το Ριφόρτσο

71views

Μνήμες σεισμών του 1953. Στο Πυργί και στον Σταυρό Ιθάκης  το Ριφόρτσο

Σήμερα, 31 Ιουλίου στις 20.30  ώρα, στην κεντρική πλατεία στο Χαράκτι , ο Πολιτιστικός, Ιστορικός, Λαογραφικός σύλλογος «Το Ριφόρτσο» Κεφαλληνίας και Ιθάκης σε συνεργασία με το  Σύλλογο των Απανταχού Φίλων του Πυργιού  «Ο Αίνος» και την υποστήριξη του Δήμου Σάμης διοργανώνουν την εκδήλωση «Μνήμες σεισμών του 1953 στο Πυργί».

Θα προβληθεί ένα αφιέρωμα για τα 70 χρόνια από τους σεισμούς του 1953, φωτογραφίες και μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής συνθέτουν μια εικόνα που σκοπό έχει να θυμίσει και να μνημονεύσει τα δεινά που έφερε τότε ο Εγκέλαδος στα νησιά μας.

Είσοδος ελεύθερη.

Την Τρίτη 1 Αυγούστου στις 21.00 ώρα, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού σχολείου στον Σταυρό Ιθάκης, ο Πολιτιστικός, Ιστορικός, Λαογραφικός σύλλογος «Το Ριφόρτσο» Κεφαλληνίας και Ιθάκης σε συνεργασία με τη Δ.Κ.Ε.Ι. «Ο Φήμιος» διοργανώνουν την εκδήλωση «Μνήμες σεισμών 1953 -2023 , εβδομήντα χρόνια μετά».

Ομιλητής στην εκδήλωση ο Μάκης Καταπόδης που θα αναφερθεί στις δύσκολες εκείνες μέρες του Αυγούστου του 1953 στην Ιθάκη. Θα προβληθεί το αφιέρωμα «1953 προ και μετά σεισμών».

Είσοδος ελεύθερη.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.