Αθλητισμός

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 32ο Kefalonia Gym Festival Anna Pollatou

654views

 

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους «Άννα Πολλάτου» που διεξήχθη από 23 έως 26 Ιουνίου στην Κεφαλονιά. Μετά από 2 χρόνια λόγω της πανδημίας, το όμορφο νησί του Ιονίου πλημμύρισε και πάλι από παιδικές φωνές, χαμόγελα, μουσική, χορό και γυμναστική δείχνοντας σε όλους μας το μεγαλείο του αθλητισμού και ειδικότερα της Γυμναστικής για Όλους.

Η έναρξη της διοργάνωσης έγινε την Πέμπτη 23/6 με την παρέλαση των αθλητικών τμημάτων στον Κεντρικό Πεζόδρομο Αργοστολίου με πολύ τραγούδι και χορό και την Τελετή Έναρξης από αθλήτριες του Α.Γ.Σ.ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου. Την επίσημη έναρξη της διοργάνωσης κήρυξε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας & Ιθάκης κος Σταύρος Τραυλός, ο οποίος τόνισε την σπουδαιότητα της διοργάνωσης για το νησί μας, όσο και για τη νεολαία μας. Για τον λόγο αυτό το Περιφερειακό Συμβουλίου Ιονίων Νήσων ομόφωνα αποφάσισε η Π.Ι.Ν. να αποτελέσει τον βασικό συνδιοργανωτή της, προωθώντας και στηρίζοντας έμπρακτα τον αθλοτουρισμό στον τόπο μας. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Αργοστολίου κος Θεόφιλος Μιχαλάτος. Παρόντες ήταν και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Νικόλας Βαλλιανάτος και ο υπεύθυνος πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δ. Αργοστολίου κος Βίκτωρας Ρουχωτάς.

Την Παρασκευή 24/6 σκυτάλη πήρε το γραφικό Ληξούρι, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κεφαλονιάς, όπου εκεί διεξήχθη η πρώτη παρουσίαση των αθλητικών τμημάτων. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ληξουρίου, κος Γιώργος Κατσιβέλης και ο Αντιδήμαρχος Ληξουρίου, κος Χρήστος Βολτέρας.

Το Σάββατο 25/6 οι αποστολές παρουσίασαν τα προγράμματά τους στα Φραγκάτα και μετά το πέρας της εμφάνισής τους, πραγματοποιήθηκε παραδοσιακό κεφαλονίτικο γλέντι από τον Καλλιτεχνικοχορευτικό Παραδοσιακό Σύλλογο Φραγκάτων «ο Μέρμηγκας», τον οποίο ευχαριστούμε θερμά. Αθλούμενοι, προπονητές, συνοδοί, εθελοντές και διοργανωτές διασκέδασαν και χόρεψαν με την ψυχή τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η προϊσταμένη του τμήματος Πολιτισμού & Αθλητισμού κα Ευαγγελία Σαμόλη.

Την Κυριακή 26/6 διεξήχθη η κεντρική εκδήλωση του 32ου Kefalonia Gym Festival «Anna Pollatou» στο κατάμεστο από κόσμο Κλειστό Γυμναστήριο Αργοστολίου «Αντώνης Τρίτσης». Το θέαμα ήταν μοναδικό και τα αθλητικά τμήματα καθήλωσαν το κοινό με τα εντυπωσιακά προγράμματά τους. Σε όλες τις αποστολές δόθηκαν αναμνηστικά έπαθλα και διπλώματα για τη συμμετοχή τους, ενώ το ειδικό βραβείο πολυπληθέστερης ομάδας απονεμήθηκε στην Acro Academy Ζακύνθου.

Τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Κεφαλληνίας & Ιθάκης, κος Παναγής Καππάτος, οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Αργοστολίου, κος Σπύρος Σαμούρης και κος Διονύσης Μινέτος, καθώς και η μητέρα της αείμνηστης Ολυμπιονίκη μας, Άννας Πολλάτου, κα Κατερίνα Ευθυμίου-Πολλάτου.

Στις όμορφες στιγμές του φεστιβάλ συγκαταλέγεται το Beach Party στον Μακρύ Γιαλό, όπου μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να χαρούν τα καταγάλανα νερά της Κεφαλονιάς.

Ολοκληρώνοντας, θα θέλαμε να απευθύνουμε ευχαριστίες σε όλους τους χορηγούς της διοργάνωσης για τη σημαντική βοήθειά τους, στους υποστηρικτές της, στις γιατρούς Νουρ Ντιουάνι και Χαρά Ζαφειράτου, σε όλους τους εθελοντές που με τις πολύτιμες υπηρεσίες τους συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης, καθώς και σε όλα τα Μ.Μ.Ε. που προέβαλλαν τη διοργάνωση.

Το ραντεβού για το 33ο Kefalonia Gym Festival «Anna Pollatou» έχει ήδη δοθεί. Σας περιμένουμε όλους του χρόνου από 28 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου 2023 στο πανέμορφο νησί μας.

Διοργανωτής Φεστιβάλ: Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος «ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ» Κεφαλονιάς.

Βασικός συνδιοργανωτής: Περιφέρεια Ιονίων Νήσων – Π.Ε. Κεφ/νίας

Συνδιοργανωτές: Δήμος Αργοστολίου, Δήμος Ληξουρίου, Δήμος Σάμης.

Η διοργάνωση τελέστηκε με την άδεια της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας: http://kefalonia-gymfestival.gr

Εκ της Οργανωτικής Επιτροπής

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.