Πολιτική

Μας κυβερνούν παιδιά

135views

Μας κυβερνούν παιδιά

Ναπολέων Λιναρδάτος

 

Η εμμονή του ελληνικού κατεστημένου στην υιοθέτηση του οποιαδήποτε νεοτερισμού είχε καταστρεπτικά αποτελέσματα για τη Αθήνα. Παρά την ασχήμια που κυριαρχεί γύρο μας, νομίζεις πως έχουν ποτέ σκεφτεί πως το να γκρεμίσεις την Αθήνα και να την ξαναχτίσεις σύμφωνα με τη μπρουτάλ νεωτεριστική αρχιτεκτονική που ήταν της μόδας τη δεκαετία του 50 ήταν ένα τραγικό λάθος;

Ναπολέων Λιναρδάτος

Αναρωτήθηκαν μετά από αυτό το λάθος, πως ίσως δεν πρέπει αυτομάτως να υιοθετούμε τον κάθε νεοτερισμό μας έρχεται από το εξωτερικό; Φυσικά και όχι.

 

Τις επόμενες δεκαετίες συνέχισαν ακάθεκτοι, πότε με την σοσιαλμανία των 70s και 80s, πότε με τα εύκολα λεφτά του χρηματιστήριού και των δανεικών, πότε με τη διακομματική πολιτική των ανοιχτών συνόρων και το χάιδεμα στην εγκληματικότητα.

 

Γενικώς, έχουν μετατρέψει την ελληνική κοινωνία σε ένα πειραματόζωο όπου πάνω του δοκιμάζονται όλες οι νεωτεριστικές μπαρούφες που είναι της μόδας. Και κάθε φορά, εφαρμόζουν τον κάθε νεοτερισμό με την λαχτάρα ενός άβουλου βαλκάνιου ιθαγενή που μόλις αντίκρυσε τις γυαλιστερές χάντρες και τα καθρεφτάκια των ξένων.

 

Ειλικρινά, όταν τους ακούς καταλαβαίνεις ότι δεν έχουν αφιερώσει ούτε πεντάλεπτο να σκεφτούν τις συνέπειες του πιο πρόσφατου νεοτερισμού που θέλουν να επιβάλλουν. Η ιστορία, η σοφία των προγόνων, θεσμών και παραδόσεων χιλιετηρίδων πετιούνται στα σκουπίδια προκειμένου οι ίδιοι να αισθάνονται μοδάτοι. Μας κυβερνούν παιδιά.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.