Πολιτική

Μία και καμία έμειναν….

136views

Μία και καμία έμειναν….

«Φτωχέ, σου μάραναν

κόποι και πόνοι

τη θέληση άβουλη,

πιωμένη αφιόνι!

Αν είν’ ο λάκκος σου

πολύ βαθύς,

χρέος με τα χέρια σου

να σηκωθείς».

Κώστας Βάρναλης

Μία και καμία ημέρες έμειναν για να βρεθούν μπροστά στην κάλπη οι εργαζόμενοι, οι εργάτες, οι αγρότες, οι επαγγελματίες, οι επιστήμονες, οι νεολαίοι, οι γυναίκες , το κάθε λαϊκό νοικοκυριό στο νομό μας.

Μία και καμία ημέρες έμειναν όλοι αυτοί που βίωσαν τα τελευταία χρόνια την σκληρότητα της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων των ΝΔ –ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, για να βγουν από τον «… βαθύ λάκκο…» να δώσουν απάντηση στα βάσανα που τους έχουν συσσωρεύσει και να βγουν στην αντεπίθεση, με την πιο άμεση και επείγουσα προϋπόθεση που είναι η ψήφος στο ΚΚΕ.

Γιατί:

  • η σταθερότητα που μας τάζουν είναι σταθερότητα σε ότι μας μαυρίζει τη ζωή και μας γεμίζει με ανασφάλεια και αστάθεια.

  • Παρά τις όποιες διαφορές τους αυτά τα παραπάνω κόμματα συμφωνούν στα «μεγάλα». Από κοινού ψήφισαν μια σειρά αντιλαϊκά νομοσχέδια μόνο στην θητεία της σημερινής κυβέρνησης (το 50% υπερψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ το 70% το ΠΑΣΟΚ), συμφωνούν στις δεσμεύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης που σημαίνουν νέο υπερμνημόνιο για το λαό, συμφωνούν στην περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο ΝΑΤΟ-Ρωσίας στην Ουκρανία, στα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ που οδηγούν σε συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και των λαών της Ελλάδας και Τουρκίας.

  • Μόνο έτσι θα πολλαπλασιαστούν οι εστίες αντίστασης που θα χρειαστούμε μετά τις εκλογές αφού ετοιμάζονται νέος κύκλος φοροληστείας, μαζική έφοδος των funds και των τραπεζών στα σπίτια του λαού, νέα επίθεση στα εργασιακά, μισθολογικά, εκπαιδευτικά δικαιώματά μας, παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις και εμπορευματοποίηση αγαθών και υπηρεσιών κ.α., ως προαπαιτούμενα για τα νέα πακέτα του Ταμείου Ανάκαμψης και της εξασφάλισης της «επενδυτικής βαθμίδας», προκειμένου να έχουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και το κράτος πρόσβαση σε επιδοτήσεις και φτηνό δανεισμό.

  • Η «Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία» στην οποία όλοι συμφωνούν, θα φέρει παραπέρα εγγυημένα κέρδη σε ελάχιστους ομίλους και πανάκριβα «πράσινα» εμπορεύματα σε ενέργεια, μεταφορές, σπίτια, διατροφή, ενώ θα προκαλέσει ακόμη πιο βαθιές πληγές και νέες καταστροφές στο νομό μας.

  • Οι υποσχέσεις τους για «αυξήσεις» σκοντάφτουν στις δεσμεύσεις της ΕΕ για ματωμένα πλεονάσματα που θα οδηγήσουν σε νέα οικονομικά μέτρα, σε βαθύτερη επιδείνωση της αγοραστικής δύναμης. Το λαϊκό εισόδημα έχει μειωθεί, μόνο τα τελευταία δύο χρόνια, σχεδόν κατά 25% και μια υποτιθέμενη αντίστοιχη αύξηση των μισθών, απλά θα επανέφερε στην καλύτερη περίπτωση την ήδη κουτσουρεμένη σε σχέση με 10 χρόνια πριν αγοραστική δύναμη.

  • Πρέπει να μπει φρένο στην πολιτική που διαχρονικά επιδεινώνει την κατάσταση σε όλους τους τομείς της ζωής των εργαζομένων, των φτωχών αγροτών, των μικρών επαγγελματοβιοτεχνών, της νεολαίας στο νομό μας, με πιο εμβληματικά παραδείγματα την διάλυση των όποιων δημόσιων υπηρεσιών και δομών υγείας έχουν απομείνει, τις τσακισμένες από τις θεομηνίες δημόσιες και δημοτικές υποδομές, εργατικές κατοικίες, οδικό δίκτυο κ.α., την υποχρηματοδότηση και εγκατάλειψη δράσεων και υποδομών στον αθλητισμό – πολιτισμό, στην παιδεία, στην κοινωνική πρόνοια, τις πανάκριβες και ανασφαλείς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, τα τσακισμένα δικαιώματα των εργαζομένων στον τουρισμό κ.α.

  • Το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που κράτησε όλα αυτά τα χρόνια την σημαία της ελπίδας και του αγώνα ψηλά και οι κομμουνιστές ως πρωτοπόροι αγωνιστές, ήταν καθημερινά δίπλα στους αγώνες και τις ανησυχίες του λαού και της νεολαίας.

  • Ο λαός των νησιών μας με τις πλούσιες αγωνιστικές παραδόσεις γνωρίζει πολύ καλά και το ΚΚΕ και τους υποψηφίους του, που ο καθένας από το πόστο του στήριξαν τις διεκδικήσεις του λαού και μπήκαν μπροστά στην οργάνωση της πάλης για κάθε λαϊκό πρόβλημα, μη υπολογίζοντας διώξεις και απειλές.

  • Η ψήφος στο ΚΚΕ δεν θα μεταλλαχτεί σε στήριξη η ανοχή σε όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση και αν προκύψει από τις εκλογές με την συνδρομή ή όχι των «μικρών» κόμματων – κολαούζων, που αποδεικνύονται τελικά κάθε φορά, «μεγάλοι σύμμαχοι» του συστήματος.

  • Το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα εξουσίας και διακυβέρνησης και είναι έτοιμο όταν η εργατική τάξη και ο λαός επιλέξει να αναλάβει την ευθύνη σε μια λαϊκή διακυβέρνηση όπου την εξουσία και τα κλειδιά της οικονομίας θα είναι στα χέρια του εργαζόμενου λαού , σε μια εξουσία και οικονομία που στο επίκεντρο θα έχει την ικανοποίηση των αναγκών των πολλών.

Με αισιοδοξία λοιπόν παίρνουμε θέση στη μάχη με ΨΗΦΟ στο ΚΚΕ. Ελάτε να κερδίσουμε όλοι μαζί τη ζωή που μας αξίζει.

Πάμε να φοβίσουμε όλους αυτούς που τόσα χρόνια ληστεύουν τον λαό.

Πάμε να κάνουμε την έκπληξη όπως την έκανε η σπουδάζουσα νεολαία στις φοιτητικές εκλογές, απέναντι σε όλους αυτούς που ετοιμάζονται να μας ξαναληστέψουν.

Με ψήφο στο ΚΚΕ πάμε μπροστά, προχωράμε στον δικό μας δρόμο, τον δρόμο της ελπίδας της αξιοπρέπειας της ανατροπής.

Αργοστόλι 18/05/2021 Δημήτρης Μαντζουράτος

Υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.