ΚοινωνίαΠολιτική

Μήνυμα του Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Καππάτου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

36views

Σήμερα συγκλίνουν δύο σημαντικά γεγονότα που ενώνουν την ελληνική μας ιστορία με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας.

 

Στις 25 Μαρτίου του 1821 ξεκίνησε η Ελληνική Επανάσταση, η οποία διαμόρφωσε τη μοίρα μας και σηματοδοτεί τη γέννηση του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

 

Ταυτόχρονα, εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, μια ημέρα αφιερωμένη στην πίστη και την πνευματική μας ανανέωση. Με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου αρχίζει η εκπλήρωση του προαιώνιου σχεδίου του Θεού για τη σωτηρία του ανθρώπου. Με την σύλληψη εξανθρωπίζεται ο Θεός για να σωθεί ο άνθρωπος.

 

Εορτάζουμε, λοιπόν, σήμερα την αναγέννηση του ανθρώπου από την αμαρτία και την απελευθέρωση του έθνους από τον Οθωμανικό ζυγό.

 

Τιμούμε τους ήρωες που έπεσαν για την ελευθερία μας και αναγνωρίζουμε τη σημασία της πίστης και της ενότητας στην πορεία μας ως έθνος.

 

Η επανάσταση του 1821 μας υπενθυμίζει τη δύναμη της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ενώ ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου μας εμπνέει να διατηρούμε τις αξίες της αγάπης, της ελπίδας και της συμφιλίωσης.

 

Σε αυτήν την επέτειο, ας αναδείξουμε το πνεύμα της ελευθερίας και της αλληλεγγύης που οδήγησε τους πρόγονούς μας στη νίκη κατά της καταπίεσης και της αδικίας.

 

Ας ενωθούμε ως έθνος, προσηλωμένοι στην προώθηση της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ειρήνης.

 

Ας συνεχίσουμε να προσπαθούμε για ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους πολίτες μας, προσφέροντας ελπίδα και ευημερία σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.

Χρόνια πολλά σε όλους, με υγεία και ευημερία!

 

Ζήτω η Ελλάδα! Ζήτω η ελευθερία!

 

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.