Κοινωνία

Μήνυμα Δήμου Σάμης για την Πρωτομαγιά

47views

Το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς για επαγρύπνηση, αλληλεγγύη, διεκδίκηση παραμένει περισσότερο επίκαιρο από ποτέ, 138 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο. H διασφάλιση μιας αξιοπρεπούς ποιοτικής εργασίας και ζωής για κάθε άνθρωπο, τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων, η κοινωνική δικαιοσύνη, η ειρήνη παραμένουν πάγια αιτήματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των νέων που για ακόμη μία χρονιά κατακλύζουν τους δρόμους της χώρας. Παράλληλα, οι αυξήσεις μισθών και συντάξεων είναι αναγκαίες όσο ποτέ  για να μην οδηγούμαστε καθημερινά στην φτωχοποίηση σε μια περίοδο με τη χειρότερη κρίση κόστους ζωής και τις τιμές βασικών αγαθών να αυξάνονται με πρωτοφανείς ρυθμούς.

Η προστασία της εργασίας και της κοινωνικής συνοχής είναι προϋπόθεση Δημοκρατίας. Είναι υποχρέωση όλων και κυρίως των ανθρώπων σε θέσεις ευθύνης να διασφαλίσουν με κάθε τρόπο την ευημερία των πολιτών και την κοινωνική συνοχή.

 

Μπορείς να κόψεις όλα τα λουλούδια,

αλλά δεν μπορείς να εμποδίσεις την Άνοιξη να ‘ρθει.

Pablo Neruda

 

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Σάμης

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.