Πολιτική

Μήνυμα Αλέξανδρου Αλεξάκη για την 25η Μαρτίου

92views

«Χρόνια πολλά Ελλάδα»

Κέρκυρα 25.03.2023

Η φετινή επέτειος για την επανάσταση των Ελλήνων την 25η Μαρτίου του 1821, βρίσκει τη χώρα σε μια κρίσιμη καμπή που φέρνει τους πολίτες αντιμέτωπους με θλιβερές διαπιστώσεις και αμείλικτα ερωτήματα.

Η πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών δεν αφήνει περιθώρια για πανηγυρικές και πομπώδεις δηλώσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο αγώνας για την εθνική παλιγγενεσία χάνει την αξία και το νόημα του. Αντιθέτως, μέσα στις ζοφερές ημέρες που διανύουμε, ρίχνει φώς και ελπίδα για όσα μπορεί να καταφέρει ο λαός, με ενότητα και σύμπνοια.

Τώρα, ίσως περισσότερο από ποτέ, έχουμε την ανάγκη να εμπνευστούμε από την αυτοθυσία των προγόνων μας και να αναζητήσουμε επιτέλους την αλήθεια για την οποία αγωνίστηκαν, ψάχνοντας το νόημα των ιδανικών και των αρετών τους.

Η δημοκρατία στη χώρα μας έχει περάσει μέσα από μπόρες και τριγμούς, όμως κατάφερε να αναγεννηθεί. Όπως αναγεννήθηκε το ελληνικό κράτος μέσα από τις στάχτες του.

Η σημερινή ημέρα άλλωστε, όπου εορτάζεται και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, σηματοδοτεί την γέννηση της ζωής και της ελπίδας για σωτηρία και προκοπή.

Οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε το αίμα των αγωνιστών, με την ελπίδα να μην θρηνήσουμε ξανά τόσους συνανθρώπους μας σε καιρό ειρήνης, αφού έχουμε την ευλογία να ζούμε ειρηνικά.

Ας έχουμε όμως την ωριμότητα, την ειλικρίνεια και την συγκρότηση που απαιτείται για να ζούμε ομαλά.

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.