Πολιτική

Μήνυμα Αλέξανδρου Αλεξάκη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

62views

Βρισκόμαστε στο κατώφλι μίας νέας σχολικής χρονιάς, με την ευχή να εξελιχθεί ομαλά σε όλα τα επίπεδα.

Τα χρόνια της πανδημίας υπήρξαν μια τεράστια δοκιμασία για ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα, μα κυρίως για τα παιδιά, όπου ομολογουμένως επέδειξαν πρωτοφανή πειθαρχία και ωριμότητα.

Η φετινή χρονιά ξεκινά με αισιοδοξία και ελπίδα για την απόλυτη επιστροφή στην κανονικότητα, ώστε η διαδραστική δύναμη του σχολικού περιβάλλοντος να επιδράσει ευεργετικά στην ψυχοσύνθεση κάθε μαθητή.

Τα παιδιά μας αξίζουν τις καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης, με άρτιες υλικοτεχνικές υποδομές και επαρκές εκπαιδευτικό προσωπικό.

Είναι γεγονός ότι η εκπαίδευση στην χώρα μας έχει διαβεί πολλούς σκοπέλους που έχουν αφήσει σοβαρά κενά. Όμως ας στρέψουμε το βλέμμα στο μέλλον, προσπαθώντας όλοι να συμβάλλουμε, όσο μπορεί ο καθένας, στην επούλωση μικρών ή μεγάλων αδυναμιών, κρατώντας ζωντανό το όνειρο των παιδιών μας, ενισχύοντας την διάθεση τους για μάθηση, στοχεύοντας στην σωστή διάπλαση του χαρακτήρα τους.

Ας ελπίσουμε ότι το άπλετο φως της γνώσης θα οδηγήσει με ασφάλεια τα παιδιά μας στον δρόμο της δημιουργίας και της προκοπής.

Καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες.

 

 

Από το Γραφείο Τύπου

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.