Ορθοδοξία

Καλές ειδήσεις βγήκαν από την κοπή της Βασιλόπιτας στον Πόρο Κεφαλονιάς!

157views

Καλές ειδήσεις βγήκαν από την κοπή της Βασιλόπιτας στον Πόρο Κεφαλονιάς!

Γόνιμη συζήτηση, πνεύμα ενότητας και συνεργασίας καθώς και καλές ειδήσεις βγήκαν από την εκδήλωση της κοπής της Βασιλόπιτας του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου του Πόρου Κεφαλονιάς “Άτρος” η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής!

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο εν δυνάμει υποψήφιος Βουλευτής Σπύρος Γαλιατσάτος, ο Αντιδήμαρχος Ελειού Πρόννων Νίκος Κουρκουμέλης, ο Πρόεδρος του Πόρου Κεφαλονιάς Οδυσσέας Γαλιατσάτος, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης και Περιφερειακός Σύμβουλος Σωτήρης Κουρής και ο τέως Αντιδήμαρχος Ελειού Πρόννων Σπυρονικόλας Σολωμός μεταξύ των άλλων παρευβρισκομένων.

Την παρουσίαση των ομιλητών έκανε η αξιόλογη Γραμματέας του Συλλόγου του Πόρου Ειρήνη Γκόγκου.

Πρώτος έλαβε τον λόγο ο Πρόεδρος του Πόρου Κεφαλονιάς Οδυσσέας Γαλιατσάτος ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα της κωμόπολης μας με αναφορά μεταξύ των άλλων στο Μυκηναϊκό τάφο στα Τζανάτα και το Λιμάνι. Εκτίμησε πως ο τουρισμός στον Πόρο φέτος θα πάει πολύ καλά (θα είναι σε πάρα πολύ καλή βάση όπως ανέφερε χαρακτηριστικά) και μας έδωσε την πολύ σημαντική για το μέλλον του Πόρου μας είδηση πως πιθανόν θα ξεκινήσει φέτος μια επιχείρηση ενοικίασης 8 τουριστικών κότερων με βάση τον Πόρο. Και αυτό για αρχή όπως δήλωσε ο Πρόεδρος!

Αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο δραστήριος Πρόεδρος του Συλλόγου του Πόρου Λευτέρης Στελλάτος ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα της περιοχής και στο θέμα του γιατρού στον Πόρο. Στην συνέχεια παρουσίασε με άκρως επαγγελματικό τρόπο τις  δράσεις του συλλόγου του και τις λύσεις που προτείνει σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλους φορείς με τους οποίους έχει έρθει σε επικοινωνία.

Αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων και στην ανάγκη ανάδειξης των όμορφων τοποθεσιών και μνημείων της περιοχής μας, το θεματικό και θρησκευτικό τουρισμό καθώς και στην ανάγκη να είναι το Λιμάνι μας κατάλληλο για την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων που θα έχει οφέλη, εκτός για τον Πόρο, για όλη την περιοχή του Ελειού Πρόννων αλλά ακόμα και για την Σάμη.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Νίκος Κουρκουμέλης δήλωσε τη μεγάλη αισιοδοξία του για τον Πόρο και ανακοίνωσε τα καλά νέα ότι μπαίνει για πρώτη φορά φέτος κρουαζιερόπλοιο στον Πόρο! Δήλωσε ακόμα ότι ο τουρισμός στον Πόρο ξεκινά νωρίς φέτος με τον ερχομό στα τέλη Απριλίου των πρώτων Ολλανδών τουριστών και αρχές Μαΐου των πρώτων Άγγλων τουριστών.

Ο εν δυνάμει υποψήφιος Βουλευτής Σπύρος Γαλιατσάτος αναφέρθηκε στα προβλήματα του Πόρου, τις δράσεις του όταν ήταν Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού και στις λύσεις που προτείνει για τον τουρισμό και τα άλλα θέματα της περιοχής.

Ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης και Περιφερειακός Σύμβουλος Σωτήρης Κουρής αναφέρθηκε στις παλαιότερες δράσεις του για τον Πόρο, τον τουρισμό στην πόλη μας, στην Μόνη της Άτρο, στην γέφυρα του Πόρου, στον τάφο στα Τζαννάτα, στις ανασκαφές που πρέπει να γίνουν και τους τρόπους ανάδειξης των αρχαίων της περιοχής καθώς και σ’ άλλα έργα που χρειάζονται για την ευρύτερη περιοχή!

Τέλος, ο Εφημέριος του Ιερού Ναού του Σωτήρος του Πόρου Πατέρας Νεκτάριος ευχήθηκε ανάπτυξη της κωμόπολης του Πόρου, δουλειές για τους νέους και γιατρούς στον τόπο μας μεταξύ των πολλών άλλων καλών!

Το φλουρί για την ιστορία το κέρδισε ο γιος του Προέδρου του Συλλόγου του Πόρου Λευτέρη Στελλάτου γεμίζοντας τον με μεγάλη χαρά!

Για περισσότερα και αναλυτικότερα παρακαλώ παρακολουθήσετε το ακόλουθο βίντεο μου με όλα τα θετικά που ειπώθηκαν:

https://youtu.be/vjfZ0wSy51E

Σπύρος Καγκάδης

Οι φωτογραφίες είναι δικές μου και του Γιώργου Γκιάφη.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.