ΚοινωνίαΠολιτισμός

Κέντρο Πρόληψης “Απόπλους”: « Διοργάνωση διήμερου σεμιναρίου ψυχοδράματος»

110views

« Διοργάνωση διήμερου σεμιναρίου ψυχοδράματος»

 

Οι αρχαίοι πολιτισμοί απέδιδαν στην τέχνη πρωτεύουσα σημασία. Μέσα από την τέχνη ο άνθρωπος μπορούσε να εκφραστεί απόλυτα και να ‘καθάρει’ τα αρνητικά συναισθήματα, αλλά και να συμμετέχει στην κοινωνική ζωή ενεργητικά. Το ψυχόδραμα αποτελεί μία αναβίωση επί σκηνής της καθημερινής δράσης του ατόμου που του επιτρέπει να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του, τις αναστολές του, τις αδυναμίες του και να δράσει στη συνέχεια απελευθερωτικά στα πλαίσια της ομάδας και της καθημερινής ζωής.

Το ΚΠ  Κεφαλονιάς και Ιθάκης «Απόπλους» οργανώνει διήμερο σεμινάριο ‘Ψυχοδράματος’ με ομιλητή και εμψυχωτή τον ψυχίατρο και πρόεδρο του Κ.Ψ.Υ Ρεθύμνου καθώς και πρόεδρο του Κέντρου Ελληνικού ψυχοδράματος και κοινωνιοδράματος κο Αντώνη Λιοδάκη, που θα πραγματοποιηθεί 8 και 9 Απριλίου, στο Αργοστόλι, στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης. Στόχος είναι η συνάντηση στελεχών ψυχικής υγείας από φορείς κοινωνικής πολιτικής που δραστηριοποιούνται στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη, ώστε να ανταλλάξουμε προβληματισμούς, καλές πρακτικές, να εξασφαλίσουμε πιο παραγωγική συνεργασία και να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο επικοινωνίας με γρήγορα αντανακλαστικά ώστε να είμαστε παρόντες σε όλες τις περιπτώσεις αιφνιδιαστικών κοινωνικών κρίσεων. Η φιλοσοφία της  Πρόληψης άλλωστε είναι μία θετική διαδικασία. Στηρίζει τα άτομα και τα συστήματα  ώστε να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των γεγονότων της ζωής και τις αλλαγές, δημιουργώντας τις συνθήκες που προάγουν υγιείς συμπεριφορές και τρόπους ζωής.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.