Κοινωνία

Ιόνιο Πανεπιστήμιο και Εθνική Πινακοθήκη: κοινή πορεία στο πολιτιστικό τοπίο της Κέρκυρας

28views

Κέρκυρα 11 Ιανουαρίου 2024

Ιόνιο Πανεπιστήμιο και Εθνική Πινακοθήκη: κοινή πορεία στο πολιτιστικό τοπίο της Κέρκυρας

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Ιονίου Πανεπιστημίου και της Εθνικής Πινακοθήκης υπέγραψαν ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθ. Ανδρέας Φλώρος, ο Διευθυντής του Πανεπιστημιακού Μουσείου, Αναπλ. Καθ. Σταύρος Βλίζος και η Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, κ. Συραγώ Τσιάρα. Στόχος του συμφώνου συνεργασίας είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων, δράσεων και εκδηλώσεων που θα ενισχύσουν το πολιτιστικό προϊόν της Κέρκυρας.

Η συνεργασία βασίζεται στην αξιοποίηση των ποικίλων πλεονεκτημάτων και της τεχνογνωσίας που προσφέρουν οι δύο οργανισμοί, και θα εστιάζει στην μουσειολογική έρευνα και τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της, την ανάπτυξη μουσειοπαιδαγωγικών παρεμβάσεων και την διοργάνωση επιστημονικών δραστηριοτήτων όπως συνέδρια, ημερίδες και ανοιχτές συζητήσεις για το ειδικό και το ευρύ κοινό. Απώτερος στόχος είναι η διαμόρφωση ενός πλαισίου μουσειακής εμπειρίας του επισκέπτη που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις του τομέα της διαχείρισης και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης στην Κέρκυρα, ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στο μουσειακό χάρτη του νησιού, και οι Μουσειακές Συλλογές του Ιονίου Πανεπιστημίου έχουν διαμορφώσει εδώ και αρκετά χρόνια ένα δυναμικό πλαίσιο συνεργασίας που έχει ήδη αποδειχθεί επωφελές τόσο για τους δύο φορείς όσο και για την τοπική κοινωνία.

Υπεύθυνοι για την υλοποίηση της συνεργασίας ανάμεσα στα δύο Ιδρύματα είναι η κ. Μαρίνα Παπασωτηρίου, επιμελήτρια της Εθνικής Πινακοθήκης στο παράρτημα της Κέρκυρας, και ο Διευθυντής του Πανεπιστημιακού Μουσείου, κ. Σταύρος Βλίζος.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.