Ιστορία του Πολιτισμού: Εικαστικά-Ο Στράτος Τζώρτζογλου προλογίζει την έκθεση Έγχρωμα Συμπάντα”
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ: Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΖΩΡΤΖΟΓΛΟΥ ΠΡΟΛΟΓΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ “ΕΓΧΡΩΜΑ ΣΥΜΠΑΝΤΑ”
Της Μαριλένας Φωκά (ΜΑ), κριτικού τέχνης & λογοτεχνίας
΄Ένας καταξιωμένος ηθοποιός, ο Στράτος Τζώρτζογλου προλογίζει την νέα ομαδική έκθεση εικαστικών που φιλοξενείται στην ART GALLERY 35 (Καραολή & Δημητρίου 35, Πειραιάς) και παρουσιάζει η ART WAY από τις 29 εως 31 Δεκεμβρίου 2024 που τιτλοφορείται : «ΕΓΧΡΩΜΑ ΣΥΜΠΑΝΤΑ».
Η Αφροδίτη Σάρδη, επιμελήτρια και ποιήτρια αναφέρει για την εν λόγω έκθεση, “χρώματα και μαγικές πινελιές επάνω σε καμβάδες που αποκτούν ψυχή ξεκλειδώνουν και απελευθερώνουν παραμυθένιες εικόνες που συνθέτουν έγχρωμα σύμπαντα γεμάτα φως και όνειρα. Ο επίλογος των εκθέσεων για το 2024 της ομάδας εικαστικών ART WAY γράφεται για ένα τριήμερο στην ART GALLERY 35 όπου έχουν εκθέσει τα περισσότερα εκ των μεγαλυτέρων ονομάτων της νεοελληνικής τέχνης. Οι χαρισματικοί και με ιδιαίτερα λαμπρή πορεία συμμετέχοντες εικαστικοί μέσα από τις εντυπωσιακές δημιουργίες τους ενεργοποιούν με τρόπο μοναδικό την φαντασία και την ενσυναίσθηση των φιλότεχνων θεατών μέσα από μια διαδικασία αλληλεπιδράσης που οδηγεί στην αρμονική συνύπαρξη μέσα από τους πίνακες τους, ιδεών, συναισθημάτων και σκέψεων, δημιουργών και θεατών.
Το εικονικό συμβαδίζει με το πραγματικό προσφέροντας τεράστια συγκίνηση και εικόνες που καταγράφονται ανεξίτηλα στη μνήμη μας.
Πως αλλιώς θα μπορούσε να γραφτεί ο φετινός εικαστικός μας επίλογος ; …
Ζωντανός, χαρούμενος, ελπιδοφόρος.
Καλλιτεχνικοί θησαυροί τα εκθέματα της έκθεσής μας που στεριώνουν μέσα μας την πίστη ότι τέχνη μπορεί να σώσει τον κόσμο.
Ένας νέος κόσμος που απλώνεται μπροστά μας πλημμυρισμένος φως, χρώματα, αγάπη. Νέες εικαστικές προκλήσεις γεννιούνται που θα συνεχίσουν να συνθέτουν αδιάκοπα ένα σύμπαν που μέσα από την αέναη δημιουργική μας διάθεσή οι εικόνες που θα μας αποκαλύπτονται θα απαντούν στα ασύλληπτα και γεμάτα μυστήριο αινίγματα της ζωής και θα φανερώνουν το απέραντο της θεϊκής απεραντοσύνης.
Σας περιμένουμε στα εγκαίνια της έκθεσης μας.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει με χριστουγεννιάτικες μελωδίες ο μουσικός Άγγελος Καλαβρυτινός.
Με εκτίμηση
για την ARTWAY,
+Γιώργος Σάρδης-Εικαστικός-Επιμελητής
Αφροδίτη Δρακοπούλου Σάρδη-Κωνσταντίνος Λαγός – Επιμέλεια έκθεσης
Κυριάκος Τζιζμετζόγλου – Δημόσιες Σχέσεις”
ΤΙΜΩΜΕΝΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ
+ΣΑΡΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Πρόεδρος ΑRT WAY- Εικαστικός – Επιμελητής)
ΔΙΑΚΟΒΑΣΙΛΗ ΝΙΝΑ (Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδας)
ΠΕΤΜΕΖΑΣ ΛΕΟΝΤΙΟΣ (Ιστορικός Τέχνης – Εικαστικός)
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Διδάκτορας Βιολογίας , Εικαστικός , ποιητής -στιχουργός )
ΤΖΙΖΜΕΤΖΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Εικαστικός)
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ
ΑΚΤΥΠΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΑΡΓΟΥΖΗ ΓΚΟΥΔΗ ΞΑΝΘΗ
ΑΡΜΑΟΥ ΕΛΙΝΑ
ΑΤΣΑΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΓΑΛΑΤΑ ΠΑΝΩΡΑΙΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΛΙΛΑ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ΔΗΜΗΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΑΡΔΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΖΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
KAIZER IOANNIS KAISERLIS
ΚΑΛΑΜΑΡΑ ΒΟΥΛΑ
ΚΑΡΟΦΥΛΛΗ ΚΟΣΣΥΒΑ ΕΛΕΝΗ
ΚΑΣΙΟΥΡΑ ΑΝΤΙΓΟΝΗ
ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΚΙΟΥΓΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΚΟΜΠΙΤΣΑ ΜΑΡΚΕΛΛΑ
ΚΟΡΔΑΤΖΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΚΟΡΕΛΗ ΜΠΟΥΛΟΥΓΟΥΡΗ ΙΩΑΝΝΑ
ΚΟΤΡΙΔΗΣ ΜΑΚΗΣ
ΚΩΝΣΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΛΑΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΛΕΜΠΕΣΗ ΜΑΤΙΝΑ
ΛΥΕΡΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΛΩΤΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΜΑΡΑΒΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΜΑΥΡΙΓΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΜΗΝΑ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
ΜΙΤZΕΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΜΩΡΑΪΤΗ ΜΑΡΙΑ
ΜΩΫΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΝΟΒΟΤΣΙΔΟΥ ΒΕΡΑ (VERA ILLUSTRATOR)
ΞΥΓΩΝΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΑΤΡΙΝΙΟΥ ΑΣΤΡΙΝΙΑ
ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΝΑΤΑΣΑ
ΠΕΤΡΟΒΑ ΣΤΕΛΛΑ
ΣΕΛΛΑ ΜΑΡΙΑ
ΣΙΑΦΑΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΣΤΕΚΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
TATSIS LIPARI THEODOSIA (T. DORIS ART)
ΤΣΙΚΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΙΔΗ ΜΙΧΑΕΛΑ
ΦΩΚΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑ
ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΧΟΥΛΙΑΡΑ ΒΑΡΒΑΡΑ
ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
Σύμφωνα με τον ιστορικό τέχνης Λεόντιο Πετμεζά, “τα εκθέματα που παρακολουθούμε στην παρούσα έκθεση χαρακτηρίζονται από συναισθήματα εμβάθυνσης και ενδοσκόπησης που ενορχηστρώνονται σίγουρα από βιωματικές δυνάμεις με τρόπο αρκετά συνεκτικό και συνοπτικό .Η περιγραφική αφήγηση τους διαδραστικά κυοφορεί ένα ιδιότυπο λυρισμό απέναντι στην μυσταγωγία της εικαστικής γραφής .Ο αεικίνητος μικρόκοσμος και μακρόκοσμος της μαεστρίας τον οποίο μεταλλάσσουν οι καλλιτέχνες με διάθεση πιο συγκεκριμένη μαγεύει διαχρονικά το κοινό Κινούμενοι οι δημιουργοί με αποκλειστικότητα στα πλαίσια των απόλυτα προχωρημένων τάσεων και πέρα από αυτά συμπληρώνουν την υπόσταση των επιτευγμάτων τους με ένα ατέρμονο πλήθος συμβόλων.” Η έκθεση θα είναι ανοικτή τις εξής ημερες: Κυριακή 29/12, Δευτέρα 30/12 & Τρίτη 31/12 ώρες 11:00-15:00 & 18:00-20:00.
(Πηγές: ART WAY, Αρχείο Λ.Πετμεζά)
*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.