Πολιτική

“Θολό” το τοπικό πολιτικό σκηνικό : O Θεόφιλος “ποντάρει” στην νομή της εξουσίας , η παράταξη Ανουσάκη εδραιώνεται ως ο αντίπαλος πόλος και οι υπόλοιποι “ψάχνονται”-Πρόκριμμα για την πορεία των δημοτικών εκλογών η “τύχη” του νυν βουλευτή και “δεξιού χεριού” του ολιγάρχη Δημάρχου Παναγή Καππάτου

597views

Σε αγεωγράφητα νερά έχει εισέλθει η τοπική πολιτική σκηνή καθώς όλα είναι ρευστά και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια την πορεία των πραγμάτων.

Τα πράγματα μέχρι στιγμής έχουν ως εξής:

Παράταξη ολιγάρχη Μιχαλάτου : Ο ολιγάρχης Δήμαρχος Θ. Μιχαλάτος θα δώσει μεγάλη μάχη για να μην χάσει την τοπική εξουσία ποντάροντας σε δύο πλεονεκτήματά του , δηλαδή στην νομή της εξουσίας αφού γνωρίζει καλά το παιχνίδι των μικρο-εξυπηρετήσεων και του “βολέματος των κολλητών” και στην οικονομική του υπεροπλία.

Από την άλλη όμως ως γνωστόν “όταν κάνεις ένα ρουσφέτι αποκτάς έναν αχάριστο και δέκα εχθρούς που ήθελαν να βολευτούν στην θέση του “οπότε η “πελατειακή” τακτική δεν φθάνει από μόνη της και παράλληλα η οικονομική ισχύς καμιά φορά γυρνάει και “μπούμερανγκ” στα πολιτικά καθώς οι υποστηρικτές μπαίνουν όλοι στην λογική “δώσε και μένα Θεόφιλε” και τα στόματα δεν μπορούν να ικανοποιηθούν όλα.

Άρα ο μηχανισμός του Μιχαλάτου είναι μεν υπαρκτός αλλά δεν αρκεί μόνο αυτός για να φέρει μια νέα εκλογική αφού ολοφάνερα η παρούσα δημοτική αρχή δεν εμπνέει τους δημότες της και θεωρείται πολιτικά ελλιποβαρής χωρίς σχέδιο και όραμα αλλά σταθερά προσανατολισμένη στην εξυπηρέτηση μίας “κλειστής ομάδας ανθρώπων” με την πλειοψηφία της κοινωνίας να παρακολουθεί εκ του μακρόθεν.

Παράταξη Ανουσάκη : Eίτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι η νέα παράταξη με επικεφαλής τον Νίκο Ανουσάκη “Δήμος Αργοστολίου : Παρόν και Μέλλον” εξαπλώνεται σταδιακά κι έχει ήδη καταγραφεί στο τοπικό συλλογικό υποσυνείδητο ως ο μόνος αντίπαλος πόλος στην παρούσα δημοτική αρχή του ολιγάρχη Μιχαλάτου καθώς η συγκεκριμένη πολιτική ομάδα (Μάκης Παπαναστασάτος, Νίκος Παπαδάτος , Αντώνης Κατσιγιάννης , Γιώργος Τζωρτζάτος , Σπύρος Ράνος , Γιώργος Καλιτσουνάκης Ανδρέας Μαρκαντωνάτος κ.α.) είναι η μόνη ετοιμοπόλεμη εκλογικά κι η μονη που έχει σηκώσει πολιτικό ανάστημα στην προσπάθεια του νυν Δημάρχου Αργοστολίου να “καπακώσει” όλο το νησί και να μετατρέψει τον ιστορικό και μητροπολιτικό Δήμο Αργοστολίου σε ένα ιδιότυπο “Α.Φ.Μ.” του οικονομικού Ομίλου του.

Είναι σαφές πως απ΄όταν εμφανίσθηκε η νέα παράταξη του Ανουσάκη οι θεωρίες και οι παραφιλολογίες της παρέας του Θεόφιλου για δήθεν …”άνετη επανεκλογή τους” πήγανε …. “περίπατο” και τώρα όλοι ξέρουν πως έρχεται μία σκληρή πολιτική κι εκλογική μάχη με αμφίρροπο αποτέλεσμα όσο κι αν οι ραδιοφωνικοί και διαδικτυακοί υπάλληλοι του ολιγάρχη Δημάρχου πασχίζουν να αλλοιώσουν αυτή την πολιτική πραγματικότητα .

Οι “λοιπές δυνάμεις¨ που “ψάχνονται” γενικά κι αόριστα χωρίς έχουν δώσει στίγμα. Στον ευρύτερο χώρο της αντιπολίτευσης στον Μιχαλάτο είτε πραγματικής είτε φαινόμενης κατοικοεδρεύουν διάφορα “φρούτα”, ομάδες και “παρα-ομάδες” που “ψάχνονται γενικά κι αόριστα χωρίς κανείς να ξέρει που θα καταλήξουν , αν έχουν κάποιο πολιτικό πλάνο , που “θα κάτσει η βάρκα τους” κ.ο.κ.

Κατ΄ αρχήν έχουμε “τα ορφανά του Παρίση” που βασικά δεν πολυ-ακούγονται , δεν πολυ-φαίνονται , δεν πολυ-εμφανίζονται και γενιά “δεν”!!!Κάποιοι θα πάνε με τον Ανουσάκη , κάποιοι με τον Θεόφιλο και κάποιοι σπίτι τους οπότε από κει δεν αναμένεται κάτι συγκροτημένο. Μετά είναι η παράταξη Παντελειού που ξεκίνησε με “όνειρά κι ελπίδες” πλην όμως δεν έχει δώσει ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα ενώ δεν έχει καν ανακοινώσει δημόσια αν θα είναι εκ νέου παρούσα στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές ή αν θα αυτοδιαλυθεί ελλείψει στελεχών και ψηφοφόρων .

Επίσης κινούνται μεν αλλά κανείς δεν ξέρει αν έχουν τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις για εκλογική παρουσία στα δρώμενα του Δήμου Αργοστολίου (που είναι η ουσία του πολιτικού παιχνιδιού στην Κεφαλονιά) οι τοπικές πολιτικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Καλές δηλαδή οι ανακοινώσεις κι οι παρεμβάσεις γενικού ενδιαφέροντος , το μείζον ερώτημα όμως είναι οι πολιτικές τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ έχουν πρακτικό αντίκρισμα και επί του πρακτέου εκλογικές δυνάμεις στην Αυτοδιοίκηση της περιοχής η απλά περιφέρουν μια σφραγίδα κι ένα τίτλο ;

Εκεί κρίνεται ποιοι είναι όντως παράγοντες και ποιοι μετράνε στην πολιτική ζωή του τόπου .

Κατόπιν της παραπάνω ανάλυσης είναι δεδομένο ότι δεν πρόκειται να πλήξουμε με τα πολιτικά δρώμενα της περιοχής μας αφού το πρώτο “crash test” όλων και το πρόκριμμα πολλών εξελίξεων θα είναι το κατά πόσο ο νυν βουλευτής και “δεξί χέρι” του ολιγάρχη Θεόφιλου Παναγής Καππάτος θα επανεκλεγεί ώστε να εξακολουθήσει να είναι ο “θεληματάρης” του Μιχαλάτου ή αν τελικά θα δικαιωθούν αυτοί “που τον περιμένουν στην γωνία” και θα κάνουν επίδειξης δύναμης μέσα από την “εκπαραθύρωση” του Παναγάκη από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.