ΟικονομίαΤουρισμός

Η Fraport ρίχνει τις χρεώσεις αεροδρομίων με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν

1.5kviews

Protagon Team

Επιδότηση από 25% έως 50% στις χρεώσεις των αεροδρομίων, ενθαρρύνοντας τους αερομεταφορείς να προγραμματίσουν την έναρξη του πτητικού έργου τους νωρίτερα ή ακόμα και την παράτασή του πέραν της περιόδου αιχμής, ανακοίνωσε η Fraport Greece για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια όπου δραστηριοποιείται.

Το κίνητρο τίθεται σε εφαρμογή από τον Οκτώβριο του 2023 και θα αφορά στους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο, Μάρτιο και Απρίλιο. «Pαραμένοντας συνεπής στη δέσμευσή της για τη στήριξη του ελληνικού τουρισμού», η Fraport «συμβάλλει έμπρακτα στην εθνική προσπάθεια για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με την εφαρμογή νέου αναπτυξιακού κινήτρου για την προσέλκυση επιπλέον επιβατών κατά τους περιφερειακούς μήνες», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί συνέχεια του προγράμματος που η εταιρεία είχε εισαγάγει το 2018 και το οποίο βρίσκεται ακόμα σε ισχύ και αφορά στην εισαγωγή νέων διεθνών δρομολογίων κατά τους χειμερινούς μήνες.

Με αφορμή την εισαγωγή του συγκεκριμένου αναπτυξιακού κινήτρου, ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece, Γιώργος Βήλος, δήλωσε: «Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αποτελεί εθνικό στόχο. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διαχείριση των 14 αεροδρομίων, η προώθηση των προορισμών που εξυπηρετούμε στις αγορές του εξωτερικού καθώς και η μείωση της εποχικότητας αποτελούν στρατηγικές μας προτεραιότητες. Στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη τα ζητούμενα των αεροπορικών εταιρειών και των τοπικών κοινωνιών σχεδιάσαμε αυτό το νέο αναπτυξιακό κίνητρο, στηρίζοντας έμπρακτα την εθνική προσπάθεια για την προσέλκυση επιπλέον τουριστικών ροών κατά τους μήνες χαμηλής ζήτησης».

 

Πηγή: Protagon.gr

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.