ΟικονομίαΤουρισμός

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην WTM | Ελληνικός τουρισμός 2024: Η βιωσιμότητα στο επίκεντρο- Ξεκινούν πιλοτικά 4 περιοχές

86views

Ένα νέο κεφάλαιο στην τουριστική ανάπτυξη, που θέτει με έμφαση τη βιωσιμότητα στον πυρήνα του, ανοίγει για την Ελλάδα, όπως τόνισε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης του Λονδίνου WTM, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η Ελλάδα, είπε η Υπουργός Τουρισμού, είναι πλέον ένας καθιερωμένος προορισμός με παγκόσμια απήχηση. Ωστόσο, αναγνωρίζουμε ότι η επιτυχία φέρνει τις δικές της προκλήσεις και ότι ο δρόμος μπροστά απαιτεί μια αλλαγή προοπτικής, καθώς βιώνουμε την πολυπλοκότητα ενός συνεχώς μεταβαλλόμενου παγκόσμιου τοπίου.

Επομένως, υπογράμμισε, ξεκινάμε τώρα ένα νέο κεφάλαιο στην τουριστική ανάπτυξη – ένα κεφάλαιο που θέτει με έμφαση τη βιωσιμότητα στον πυρήνα του, δίνει προτεραιότητα στην ισορροπία μεταξύ οικονομικών οφελών και περιβαλλοντικής και πολιτιστικής προστασίας, κοινωνικής συνοχής και φροντίδας για τους ανθρώπους στις τοπικές κοινότητες.

Οι βασικοί στόχοι του υπουργείου και του ΕΟΤ ως προς το σχέδιο βιώσιμου τουρισμού για το 2024 περιλαμβάνουν την καθοδήγηση των επισκεπτών να επισκεφθούν λιγότερο γνωστά μέρη της χώρας και την ενθάρρυνση τους να έρχονται στη χώρα μας όλες τις εποχές του χρόνου.

Το υπουργείο Τουρισμού θα επιλέξει επίσης πιλοτικά τουλάχιστον τέσσερις προορισμούς για να γίνουν βιώσιμοι και πλήρως κυκλικοί προορισμοί σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Τα μέρη αυτά θα λάβουν χρηματοδότηση και ελπίζουμε ότι θα αποτελέσουν παράδειγμα για άλλες περιοχές, είπε η κυρία Κεφαλογιάννη.

Επιπλέον, ανέφερε, εισάγουμε ένα ταμείο αειφορίας για την ενίσχυση των τουριστικών υποδομών και την υποστήριξη πρωτοβουλιών αειφορίας.

Η Ελλάδα θα προωθήσει νέες μορφές τουρισμού, όπως ο καταδυτικός, ενώ θα αναβαθμίσει τις υποδομές σε μαρίνες και λιμάνια για να γίνουν πιο φιλικές προς το περιβάλλον, ενεργειακά αποδοτικές και προσβάσιμες. Θα υπάρξει επίσης αυξημένη μέριμνα για την κατάρτιση των ντόπιων σε θέσεις εργασίας στον τουρισμό στις κοινότητές τους και στην αποδοχή της διαφορετικότητας.

Τέλος η Υπουργός Τουρισμού δήλωσε ότι η χώρα βρίσκεται σε τροχιά να ξεπεράσει τους αριθμούς επισκεπτών του 2019, καθιστώντας ενδεχομένως το 2023 έτος ρεκόρ.

Όπως είπε, μέχρι τον Αύγουστο οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 18% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι και οι τουριστικές εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 15% σε σχέση με το 2022. Υπάρχουν στέρεες ενδείξεις, τόνισε, ότι αυτοί οι αριθμοί θα ξεπεράσουν το έτος ρεκόρ, που είναι το 2019.

ΠΗΓΗ https://www.tornosnews.gr/

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.