Πολιτική

Η Π.Ι.Ν. «σφύριξε τη λήξη» για τα έργα στα γήπεδα ποδοσφαίρου!

138views

Η Π.Ι.Ν. «σφύριξε τη λήξη» για τα έργα στα γήπεδα ποδοσφαίρου!

Με πάσα των έργων για τα γήπεδα ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΥ και ΚΟΝΤΟΚΑΛΙΟΥ στους Δήμους, με στήριξη της πολιτικής του Αυγενάκη και μεταφέροντας στο απώτερο μέλλον την αγορά των απινιδωτών, απάντησε η Περιφερειακή Αρχή(ΝΔ,ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) στην Επερώτηση που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Π.Σ., στην Ιθάκη: «Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην Κέρκυρα εκπέμπει S.O.S. Θα στηρίξετε το άθλημα με έργα υποδομών ή θα μείνετε στην υποσχεσιολογία;»

Συγκεκριμένα ο κος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας απάντησε ότι:

  1. Για το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς γιατί πρέπει να μπουν κάποιες προϋποθέσεις!!!

  2. Εγγράψανε αρκετά χρήματα για να αποκαταστήσουν αθλητικές υποδομές στο ΕΑΚΚ και για τα μπαλόνια!!!

  3. Η Τεχνική Υπηρεσία δεν μπορεί πλέον να δημοπρατήσει τίποτα, από αθλητικές εγκαταστάσεις, γιατί έχει μπλοκάρει από άλλα αναγκαία έργα όπως τα αντιπλημμυρικά και οι καθαρισμοί!!!

  4. Θα προχωρήσουν σε συνεννόηση με τους τρεις Δήμους, θα υπογράψουν Προγραμματική Συμφωνία, θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια και θα δημοπρατήσουν οι Δήμοι!!!

  5. Η αγορά των απινιδωτών, βρίσκεται ακόμα στο Τμήμα Υγείας προκειμένου να βγουν οι προδιαγραφές και θα δρομολογηθεί!!!

  6. Είναι έτοιμη η μελέτη για το στέγαστρο στο ΕΑΚΚ και τα μπαλόνια!!!

  7. Θα ενημερώσουν με επιστολή τον κ Αυγενάκη για όσα έχει εξαγγείλει και στο επόμενο διάστημα θα συναντηθούν!!!

Συνιστά εμπαιγμό η προκλητική στάση, μεταφοράς ευθυνών από την Περιφέρεια στους Δήμους, η προκλητική αθώωση της κυβερνητικής πολιτικής την ώρα που η διαχρονική εγκατάλειψη συνεχίζεται.

Δυο ολόκληρα χρόνια μετά από υποσχέσεις, εγγραφές και μεταφορές κονδυλίων από χρονιά σε χρονιά στον προϋπολογισμό, η τραγική κατάσταση στα γήπεδα έρχεται να υπογραμμίσει, την πολιτική υποκρισία, το εργολαβικό παιχνίδι, την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, τις πολιτικές ευθύνες κυβέρνησης, Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών για την τραγική έλλειψη προσωπικού, πίσω από την οποία κρύβουν την υποταγή τους και τις ιεραρχήσεις τους, στις οποίες δεν πρωταγωνιστεί η στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, αλλά δυστυχώς, ούτε τα έργα προστασίας της ζωής του λαού.

Σύσσωμος ο κόσμος του ερασιτεχνικού αθλητισμού, που καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για να στηριχτεί το ερασιτεχνικό αθλητικό οικοδόμημα, που αγωνιά για την προοπτική της νεολαίας, πρέπει να κινητοποιηθεί και να απαιτήσει την στήριξη των ερασιτεχνικών Σωματείων και όλων των ερασιτεχνικών δραστηριοτήτων.

Ο αθλητισμός είναι ανάγκη και δικαίωμα

07.10.2022

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.