Κοινωνία

Η Κεφαλονίτισσα σύζυγος του πιανίστα των θρυλικών Πινκ Φλόιντ βρίσκεται στην Σκάλα Κεφαλονιάς!

455views
Η Κεφαλονίτισσα σύζυγος του πιανίστα των θρυλικών Πινκ Φλόιντ βρίσκεται στην Σκάλα Κεφαλονιάς!
Κάποιοι ίσως δεν γνωρίζουν πως στο πανέμορφο τουριστικό χωριό της Σκάλας Κεφαλονιάς έχει εγκατασταθεί εδώ και δεκαετίες η Κεφαλονίτισσα σύζυγος του αείμνηστου, πιανίστα του θρυλικού συγκροτήματος Πινκ Φλόιντ, Rick Wright!
Ο λόγος του σημερινού αφιερώματος μου γίνεται για την Κεφαλονίτισσα, εγγονή μάλιστα του επίσης θρυλικού Κεφαλονίτη επαναστάτη κατά της Αγγλοκρατίας παπά-Ληστή Γρηγόρη Νοδάρο που τον κρέμασαν στο Ληξούρι, Φράνκα Νοδάρου Wright!
H Φράνκα Νοδάρου Wright είναι γνωστή στο πανελλήνιο και στις διεθνείς ομάδες των οπαδών του συγκροτήματος Πινκ Φλόιντ για την εξαιρετικά απλόχερη φιλανθρωπική της δράση. Μάλιστα, είχε φτάσει στο σημείο το 2004 μετά το καταστροφικό σεισμό και τσουνάμι στην Ινδονησία να δωρίσει τον Πλατινένιο Δίσκο για το ξακουστό άλμπουμ των Πινκ Φλόιντ “The Wall” για τον φιλανθρωπικό πλειστηριασμό της ΕΡΤ το οποίο πουλήθηκε για 30.000 ευρώ!
Η Φράνκα Νοδάρου Wright μοιράζει τον χρόνο της κατά την διάρκεια του έτους ανάμεσα την κατοικία της στην Αθήνα και την Σκάλα Κεφαλονιάς όπου χαίρει άκρας εκτίμησης από την τοπική κοινωνία καθώς, μεταξύ των πολλών άλλων, συμμετέχει σε πληθώρα πολιτιστικών δράσεων ιδιαίτερα στο Μνημείο για την Επανάσταση κατά της Αγγλοκρατίας που έχει κτιστεί στην Σκάλα!
https://youtube.com/watch?v=2MzUGt4BDcY&feature=share9
Η οικία της στην Αθήνα και το ξενοδοχείο της στην Σκάλα, το οποίο έκτισε με τον αείμνηστο σύζυγο της Rick Wright, είναι γεμάτο από ιστορικά αντικείμενα που εξυμνούν άλλες εποχές!
Την Φράνκα Νοδάρου Wright την καλούν να μιλήσει επίσης σε συναυλίες συγκροτημάτων που παίζουν τιμητικά αποκλειστικά μουσική των Πινκ Φλόιντ και σκοπεύει στο εγγύς μέλλον να διοργανώσει μια παρόμοια συναυλία στην Κεφαλονιά!
Τέλος, στα άμεσα μελλοντικά σχέδια της Φράνκα Νοδάρου Wright είναι ακόμα η έκδοση ενός αυτοβιογραφικού βιβλίου που εξιστορεί τη γεμάτη περιπέτειες ζωής της για το διεθνές αναγνωστικό κοινό!
Της ευχόμαστε όλοι κάθε επιτυχία στα μελλοντικά όνειρα της!
Σπύρος Καγκάδης
 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.