Οικονομία

Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία στην «FOODEXPO 2023»

191views

 

Η ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΣΤΗN  «FOODEXPO 2023»

 

  Η Πρόεδρος κ. Άννα Αλεξανδράτου Δελλαπόρτα και ο αναπληρωτής ταμίας κ. Ιωάννης Σάμιος εκπροσωπώντας το Δ.Σ. της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας,   παρευρέθηκαν   στην έκθεση ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων, τροφίμων και ποτών, «FOODEXPO 2023», που διοργανώθηκε στο εκθεσιακό κέντρο  METROPOLITAN EXPO Αττικής από 18 έως 20 Μαρτίου 2023 και φιλοξένησε  παραγωγούς από όλη την Ελλάδα.

Επισκέφθηκαν   επτανήσιους παραγωγούς στο Περίπτερο της Π.Ι.Ν., μεταφέροντας  τους πατριωτικούς χαιρετισμούς των φορέων της παροικίας και τα συγχαρητήρια για τις προσωπικές  τους προσπάθειες  που αφορούν την  ποιοτική και αυξητική παραγωγή  των τοπικών προϊόντων της Επτανησιακής Γης, καθώς και τις ευχές  για πραγματική ανταμοιβή του κόπου τους  στις σημερινές δύσκολες εποχές. Συζητήθηκαν ακόμη μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί των νησιών μας, όπως  είναι  η δύσκολη εύρεση προσωπικού  σε όλες τις φάσεις παραγωγής, η εξειδίκευση και  απασχόληση των νέων,  το αυξανόμενο κόστος παραγωγής, η κλιματική αλλαγή. Για τα προβλήματα αυτά μέσα από τη συζήτηση, εκφράστηκαν τοποθετήσεις και  σημαντικές προτάσεις  για την  εξεύρεση λύσεων οι οποίες δύνανται  να υλοποιηθούν με τη στήριξη της Πολιτείας.

Η  Επτανησιακή Συνομοσπονδία συγχαίρει  τους παραγωγούς για τη συμμετοχή τους και την προσπάθειά τους να γνωρίσουν και να γευτούν οι επισκέπτες της έκθεσης τα  εξαιρετικής ποιότητας τοπικά  προϊόντα   των νησιών μας και για τη σημαντική τους βοήθεια, παρά τις όποιες δυσκολίες, στην ανάδειξη γενικά και  προώθηση  του τοπικού πλούτου της Ιόνιας Γης σε εγχώριες και διεθνείς αγορές.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

      H ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΑΝΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ-ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑ       ΣΤΕΛΛΑ ΣΑΡΑΚΙΝΗ-ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.