Οικονομία

Η Ανάπτυξη και ο Πληθωρισμός στην Ελλάδα μας πάνε καλύτερα από ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη! 

84views
Η Ανάπτυξη και ο Πληθωρισμός στην Ελλάδα μας πάνε καλύτερα από ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη!
Μετά την απρόσμενα θετική σημερινή είδηση από την Eurostat πως ο πληθωρισμός στην Ελλάδα μας υποχώρησε στο 9,8% τον Οκτώβριο (από 12,1% τον Σεπτέμβριο) σε αντίθεση με την Ευρωζώνη που αυξήθηκε πάνω από εμάς στο 10,7% (από 9,7%) λύνονται τα χέρια του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να πάρει πρόσθετα μετρημένα μέτρα εισοδηματικής ανακούφισης των Ελλήνων πολιτών εν όψει του δύσκολου ενεργειακού και επισιτιστικού χειμώνα που έρχεται για όλο τον πλανήτη!
Πιο συγκεκριμένα, μετά την πρόσφατη αποχώρηση της Ρωσίας από την συμφωνία με την Ουκρανία για την εξαγωγή από τους Ουκρανούς των σιτηρών τους, πράξη που αναμένεται να αυξήσει κι άλλο την τιμή του αλευριού, του ψωμιού, τα μακαρόνια κτλ και να προκαλέσει μεγαλύτερη πείνα ειδικά σε χώρες της Αφρικής και της Ασίας, η Ελλάδα μας αποκτά τώρα μεγαλύτερα δημοσιονομικά περιθώρια για την περαιτέρω ενίσχυση των πιο ευάλωτων ομάδων της Ελληνικής κοινωνίας!
Έτσι, αν ο πληθωρισμός από εδώ και εμπρός, λόγω του απρόκλητου ιμπεριαλιστικού πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, αποτελέσει αιτία στο μέλλον να αυξηθούν ξανά οι τιμές των τροφίμων και της ενέργειας στην Ελλάδα η κυβέρνηση θα μπορεί να πάρει πρόσθετα μέτρα ανακούφισης των Ελληνικών νοικοκυριών! Θα μπορεί να πάρει νέα μέτρα χωρίς να φοβάται τον επακόλουθο εκτροχιασμό του πληθωρισμού! Τέτοια μέτρα, εκτός από τις επιτυχημένες παρεμβάσεις στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων και το νέο “Καλάθι του Νοικοκυριού” που έρχεται σύντομα, θα μπορούσαν να ήταν μέτρα μεγαλύτερης αύξησης των μισθών και των συντάξεων… Οι αυξήσεις αυτές άλλωστε προβλέπονται από την φόρμουλα της κυβέρνησης που τις συνδέει με την άνοδο των τιμών (πληθωρισμός) και την άνοδο του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) μας!
Άνοδο του ΑΕΠ μας που λόγω της καλύτερης πορείας του πληθωρισμού στην Ελλάδα από ότι στην υπόλοιπη Ευρωζώνη, εκτός από τα αποδεδειγμένα επιτυχημένα μέτρα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη υπέρ του τουρισμού, των εξαγωγών και την εισαγωγή στην χώρα μας ξένων επενδύσεων με την επακόλουθη αύξηση των καλών θέσεων εργασίας, θα της δώσει πρόσθετα περιθώρια εισοδηματικής ενίσχυσης του Ελληνικού ΑΕΠ!
Τέλος, με τα καλά σημερινά νέα από το μέτωπο του πληθωρισμού στην Ελλάδα το διεθνές ενδεχόμενο για παγκόσμια ύφεση απομακρύνεται σχεδόν με βεβαιότητα για την πατρίδα μας και για το νέο έτος 2023. Έτσι, η άνοδος του ΑΕΠ στην Ελλάδα που για φέτος αναμένεται να είναι της τάξεως του +6% (όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη συνήθως δεν υπερβαίνει το 2,5% με 3%) θα συνεχιστεί σίγουρα αν και με μικρότερο ρυθμό και το επόμενο κρίσιμο για το μέλλον μας προεκλογικό χρόνο!
Σπύρος Καγκάδης

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.