Κοινωνία

Ημερίδα με τίτλο «Βιώσιμα Συστήματα Τροφίμων: Επιστροφή στο μέλλον» την Παρασκευή 2 Ιουνίου

201views

Ημερίδα με τίτλο

«Βιώσιμα Συστήματα Τροφίμων: Επιστροφή στο μέλλον»

Παρασκευή 2 Ιουνίου, 9:00 – 15:00

Αμφιθέατρο Γ. Αρσένης, Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων

Η ημερίδα με τίτλο «Βιώσιμα Συστήματα Τροφίμων: Επιστροφή στο μέλλον» διοργανώνεται στο πλαίσιο του Υποέργου 3 της Πράξης «Υποδομή Εφαρμογών Μικροβιώματος σε Συστήματα Τροφίμων-FOODBIOMES (Infrastructure of Microbiome Applications in Food Systems-FOODBIOMES)» (MIS 5047291), που υλοποιείται στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Ιονίου Πανεπιστημίου, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Αν. Καθηγητή Νικόλαο Κοψαχείλη.

Σκοπός της ημερίδας είναι η παρουσίαση έρευνας αιχμής και καινοτόμων προσεγγίσεων αναφορικά με την ανάπτυξη και εγκαθίδρυση βιώσιμων συστημάτων τροφίμων.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές από τον ακαδημαϊκό και τον επιχειρηματικό χώρο θα καλύψουν θέματα σχετικά με αναδυόμενες πρακτικές για την ανάπτυξη καινοτόμων, λειτουργικών και αειφόρων προϊόντων τροφίμων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίηση της βιοποικιλότητας και στις εφαρμογές μικροβιώματος. Στόχος είναι η εγκαθίδρυση βιώσιμων συστημάτων τροφίμων, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες πράσινες στρατηγικές της Ε.Ε. περί Κυκλικής Βιοοικονομίας.

Η ημερίδα απευθύνεται σε φοιτητές και σε απόφοιτους με σπουδές σε συναφή γνωστικά αντικείμενα με την Επιστήμη των Τροφίμων και της Διατροφής, καθώς και σε επιχειρηματίες και πολίτες που επιθυμούν να ενημερωθούν.

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Τμήματος: https://fst.ionio.gr/gr/news/28201/

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.