Οικονομία

Ε.Α.Σ.:  Πιστώθηκε η πρώτη δόση στους ντόπιους Νέους Αγρότες

59views

               Ε.Α.Σ.:  Πιστώθηκε η πρώτη δόση στους ντόπιους Νέους Αγρότες

       Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκαν, στο σύνολο της χώρας, οι πληρωμές της πρώτης δόσης όσων δικαιούχων Νέων Αγροτών (πρόσκληση έτους 2021) καλύπτονται από το 90% της πίστωσης.

       Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων καταβλήθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς 149 εγκεκριμένων Νέων Αγροτών το ποσό των  4.000.500€ που αντιστοιχεί στο 70% της Δημόσιας Δαπάνης.

        Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της 3ης Πρόσκλησης του Μέτρου των Νέων Αγροτών το ποσό της συνολικής ενίσχυσης ανά δικαιούχο διπλασιάστηκε σε σχέση με τις προηγούμενες προσκλήσεις και ανήρθε έως 40.000€, ανάλογα με τον τόπο μόνιμης κατοικίας και την κατεύθυνση (φυτική / ζωική παραγωγή) της εκμετάλλευσής του.

        Παράλληλα, προκειμένου να ενταχθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων, το αρχικό ποσό ρεκόρ των 420 εκατομμυρίων ευρώ της Πρόσκλησης αυξήθηκε κατά επιπλέον 105 εκατομμύρια ευρώ φτάνοντας τα 525 εκατομμύρια ευρώ.

        Στη συνέχεια της διαδικασίας ολοκληρώνεται η εξέταση των ενστάσεων όσων Νέων Αγροτών είχαν κριθεί μη επιλέξιμοι καθώς και η αξιολόγηση των συμπληρωματικών δικαιολογητικών όσων Νέων Αγροτών είχαν κριθεί ως «εν δυνάμει δικαιούχοι» ώστε να ενταχθούν ακόμα 3.400 δικαιούχοι στους οποίους θα καταβληθεί ως πρώτη δόση το συνολικό ποσό των 89 εκατομμύριων ευρώ.
               Από  Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ &  ΙΘΑΚΗΣ

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.