Οικονομία

Ε.Α.Σ.: Παράταση των Αιτήσεων Αγροτικών Επιδοτήσεων 2023 για διορθώσεις

89views

  Ε.Α.Σ.: Παράταση των Αιτήσεων Αγροτικών Επιδοτήσεων 2023 για διορθώσεις

    Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι σύμφωνα με νέα απόφαση του Οργανισμού Πληρωμών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (Υ.Α.Α.Τ.) η υποβολή των τροποποιητικών και διορθωτικών δηλώσεων επί των Αιτήσεων των ΓεωργοΚτηνοτρόφων που αφορούν την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυση – Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (Ο.Σ.Δ.Ε.) για το έτος 2023, ολοκληρώνεται την Κυριακή  10  Μαρτίου  2024.

    Δεδομένου ότι μετά την ημερομηνία αυτή, δεν θα δοθεί άλλη παράταση καλούνται οι ενδιαφερόμενοι συμπατριώτες  Παραγωγοί  να προχωρήσουν σε υποβολή δηλώσεων  για τυχόν τροποποιήσεις – διορθώσεις και για τα οικολογικά σχήματα (ecoschemes).

    Σημειώνεται ότι οι τυχόν διορθώσεις που θα γίνουν στο Ο.Σ.Δ.Ε. θα παρθούν υπόψη στην επόμενη πληρωμή των οικολογικών σχημάτων και των συνδεδεμένων ενισχύσεων.

    Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ανακοινώσεις του Υ.Α.Α.Τ. θα καταβληθεί στους δικαιούχους πανελλαδικά συνολικό ποσό ύψους 758 εκατομμυρίων ευρώ ως εξής : Πριν το φετινό Πάσχα θα πληρωθεί στους 370.000 δικαιούχους των οικολογικών σχημάτων έτους 2023 το ποσό των 425 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ εντός Απριλίου 2024 θα πιστωθούν τα 245 εκατομμύρια ευρώ για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις καθώς και η διορθωτική πληρωμή, του μη καταβληθέντος ποσού ύψους 88 εκατομμυρίων ευρώ αναφορικά με τις αγροτικές επιδοτήσεις έτους 2023.

   Διευκρινήσεις και υποβολή δηλώσεων για τις επιτρεπόμενες τροποποιήσεις και διορθώσεις οι Κεφαλλονίτες και Ιθακήσιοι Ελαιοπαραγωγοί, Αμπελουργοί, Προβατοτρόφοι, Αιγοτρόφοι, Βοοτρόφοι, Χοιροτρόφοι, Κηπευτικοπαραγωγοί, Μελισσοκόμοι και Δενδροκαλλιεργητές  μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αγροτικών Επιδοτήσεων στα κεντρικά γραφεία της Ένωσης, Λεωφόρος Αντώνη Τρίτση 1, Αργοστόλι, καθημερινά από 8 πρωί έως 4 απόγευμα τηλ. επικοινωνίας  26710 –22927.

        Από Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.