Οικονομία

Ε.Α.Σ. : Παράταση για άδειες των στάβλων

62views

Ε.Α.Σ. : Παράταση για άδειες των στάβλων

     Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων παρατείνεται η προθεσμία σχετικά με την έγκριση ίδρυσης και λειτουργίας, καθώς και με την έγκριση ίδρυσης και γνωστοποίησης της λειτουργίας Κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, βάσει του ν.4056/2012 όπως τροποποιήθηκε.

     Σύμφωνα με την τροποποίηση, οι κάτοχοι Κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, οι οποίες λειτουργούν χωρίς άδεια λειτουργίας ή άδεια εγκατάστασης, υποχρεούνται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023 να λάβουν έγκριση ίδρυσης και έγκριση λειτουργίας ή να λάβουν έγκριση ίδρυσης και να προβούν σε γνωστοποίηση λειτουργίας, κατά περίπτωση.   

     Από το Υ.Α.Α.Τ. επισημαίνεται ότι μέχρι τη λήξη της ανωτέρω προθεσμίας αναστέλλεται η ισχύς των διοικητικών πράξεων αποβολής, επιβολής προστίμων, κατεδάφισης, που τυχόν έχουν εκδοθεί, και αυτές ανακαλούνται οριστικά, εφόσον εκδοθεί η έγκριση λειτουργίας ή γίνει γνωστοποίηση λειτουργίας, μετά από τη συγκέντρωση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών. Οι συγκεκριμένες διατάξεις δεν εφαρμόζονται, σύμφωνα με το Υ.Α.Α.Τ., σε Κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις στις οποίες έχουν καταγραφεί από τις αρμόδιες αρχές παραβάσεις, για τις οποίες υπάρχει αντικειμενική αδυναμία άρσης.

     Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) τονίζει ότι η χρονική αυτή παράταση οδηγεί στην αποτροπή της αναστολής λειτουργίας των ντόπιων Κτηνοτροφικών μονάδων.

  Από Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.