Οικονομία

Ε.Α.Σ.: Ολοκληρώθηκαν οι αιτήσεις για Επιδότηση ζωοτροφών

112views

Ε.Α.Σ.: Ολοκληρώθηκαν οι αιτήσεις για Επιδότηση ζωοτροφών

Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι έκλεισε στις 30 Σεπτεμβρίου 2023 η πλατφόρμα υποβολής της σχετικής αίτησης για την υπαγωγή των δικαιούχων κατά κύριο επάγγελμα Κτηνοτρόφων στη δράση «ΑΜΑΛΘΕΙΑ» για την χορήγηση έκτακτης Επιδότησης ζωοτροφών.
Υπενθυμίζεται ότι, η ΕΝΩΣΗ στηρίζοντας έμπρακτα τους Κεφαλλονίτες και Θιακούς Κτηνοτρόφους που έδειξαν ενδιαφέρον συμμετοχής στη συγκεκριμένη δράση, παρείχε ΔΩΡΕΑΝ διευκρινήσεις και κάθε τεχνική υποστήριξη στην εμπρόθεσμη ψηφιακή υποβολή της αίτησης στήριξης – πληρωμής της έκτακτης Επιδότησης ζωοτροφών.
Τονίζεται ότι η δράση “ΑΜΑΛΘΕΙΑ” εντάσσεται στην οικονομική ενδυνάμωση της Κτηνοτροφικής παραγωγής στον Νησιωτικό χώρο, σύμφωνα με τους κανόνες των κρατικών ενισχύσεων, για την αντιστάθμιση μέρους της διαπιστωμένης αύξησης του κόστους της προμήθειας ζωοτροφών από τις διεθνείς δυσμενείς εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία.
Η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ θα πραγματοποιηθεί, αφού εκτελεστεί για κάθε δικαιούχο νησιώτη Κτηνοτρόφο έλεγχος deminimis, στο λογαριασμό με αριθμό IBAN αυτόν που έχει δηλώσει στον Οργανισμό Πληρωμών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Από Ε.Α.Σ (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.