Οικονομία

 Ε.Α.Σ.:  Εκπνέει η υποβολή της δήλωσης επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας Αγροτών

121views

     Ε.Α.Σ.:  Εκπνέει η υποβολή της δήλωσης επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας Αγροτών

       Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης υπενθυμίζει ότι έχει τεθεί σε λειτουργία η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας οι ασφαλισμένοι ΑΓΡΟΤΕΣ καθώς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα την Ασφαλιστική κατηγορία στην οποία επιθυμούν να καταταχθούν για το νέο έτος 2023.

      Αναλυτικότερα, η επιλογή Ασφαλιστικής κατηγορίας δηλώνεται για τους κλάδους Κύριας και Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχής σε ενιαία αίτηση και ισχύει για όλο το έτος.

      Η προθεσμία υποβολής της αίτησης – δήλωσης επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας έχει καταληκτική ημερομηνία την Τρίτη 31η Ιανουαρίου 2023.

      Οι ασφαλισμένοι ντόπιοι Αγρότες που δεν θα υποβάλλουν αίτηση – δήλωση επιλογής/μεταβολής, θα παραμείνουν για το έτος 2023 στην κατηγορία που είχαν καταταχθεί το προηγούμενο έτος.

      Παράλληλα, όπως αναφέρει ο e-ΕΦΚΑ, η επιλογή των ανώτερων Ασφαλιστικών κατηγοριών οδηγεί και σε υψηλότερες συνταξιοδοτικές παροχές.

          Από Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.