Οικονομία

Ε.Α.Σ.: Δημοσιεύτηκαν οι ενισχύσεις λόγω πολέμου σε Μελισσοκόμους και Σταφιδοκαλλιεργητές

102views

     Ε.Α.Σ.: Δημοσιεύτηκαν οι ενισχύσεις λόγω πολέμου σε Μελισσοκόμους και Σταφιδοκαλλιεργητές

    Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης, ενημερώνει ότι  δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τα ποσά των ενισχύσεων για το έτος 2022, που θα λάβουν οι Αγρότες,  για τις ζημιές που υπέστησαν από την αύξηση του κόστους παραγωγής και την μείωση του εισοδήματός τους, ως απόρροια του πολέμου στην Ουκρανία.

      Συγκεκριμένα, οι Αγρότες, που μεταξύ άλλων δραστηριοποιούνται στην  παραγωγή κορινθιακής σταφίδας, και έχουν υποβάλλει Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (Ε.Α.Ε. – Ο.Σ.Δ.Ε.) για το έτος 2022, διαθέτουν αμπελώνες μεγαλύτερους των τριών ετών και διατηρούν τουλάχιστον ένα στρέμμα καλλιέργειας είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης, το ύψος της οποίας καθορίζεται σε 50€ ανά στρέμμα καλλιέργειας.

     Επιπλέον σε 8€ ανά κατεχόμενη κυψέλη καθορίζεται η ενίσχυση για τους Μελισσοκόμους. Δικαιούχοι, είναι οι ενεργοί Μελισσοκόμοι οι οποίοι διατηρούν τουλάχιστον 110 κατεχόμενες μελισσοκυψέλες, σύμφωνα με τα οριστικοποιημένα στοιχεία του Εθνικού Ηλεκτρονικού Μελισσοκομικού Μητρώου για το έτος 2022.

     Σημειώνεται  ότι όσοι από τους ντόπιους δικαιούχους είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (Μ.Α.Ε.Ε.) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το έτος 2022, από 1η Ιανουαρίου 2022 έως και την 17η Ιανουαρίου 2023, λαμβάνουν το 100% του ύψους της ενίσχυσης. Οι υπόλοιποι δικαιούχοι λαμβάνουν το 50% του ύψους της ενίσχυσης.

     Τέλος, υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένες ενισχύσεις είναι αφορολόγητες, ακατάσχετες και ανεκχώρητες στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων.

              Από  Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ  &  ΙΘΑΚΗΣ

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.