Οικονομία

Ε.Α.Σ.: Έκτακτη ενίσχυση στους ντόπιους αμπελοκαλλιεργητές

117views

Ε.Α.Σ.: Έκτακτη ενίσχυση στους ντόπιους αμπελοκαλλιεργητές

      Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης  ενημερώνει ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων πιστώθηκαν ήδη οι λογαριασμοί 20.346 Αμπελοκαλλιεργητών με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση συνολικού ύψους 26.234.891,46€, που κατανεμήθηκε στη χώρα μας από το αποθεματικό κρίσης της Κομισιόν βάσει του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 2022/46, ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της Ουκρανικής κρίσης και να ενισχυθεί η στήριξη της παραγωγής στον αγροτικό τομέα. 

    Η ενωσιακή ενίσχυση αφορά, μεταξύ άλλων, τους Αμπελοκαλλιεργητές, οινοποιήσιμων αμπελώνων, των νησιών Αιγαίου και Ιονίου Πελάγους και τους βιο-καλλιεργητές επιτραπέζιου σταφυλιού και οινοποιήσιμων αμπελώνων, κορινθιακής σταφίδας και ξηρής σουλτανίνας σε όλη την χώρα. 

   Η συνολική επιλέξιμη έκταση ανέρχεται σε 36.086 εκτάρια, ενώ η ενωσιακή ενίσχυση ανά επιλέξιμη έκταση ανήλθε σε 727,01 € ανά εκτάριο.

      Από  Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ &  ΙΘΑΚΗΣ

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.