ΟικονομίαΠολιτική

Ερώτηση στο ΔΣ του επικεφαλής της “Ισχυρής Κεφαλονιάς” Γιάννη Λυκούδη, αναφορικά με τα χρέη της ΔΙΑ ΔΕΥΑΚ

110views

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Λογοδοσίας η «Ισχυρή Κεφαλονιά» έφερε το «καυτό» θέμα της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ.

Μια διαδημοτική επιχείρηση του νησιού μας, η ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ, χρωστά στη ΔΕΗ σχεδόν 11 εκατομμύρια ευρώ.

Aν η  επιχείρηση είναι διαδημοτική, πρέπει να δίνει απευθείας αναθέσεις και σε επαγγελματίες όλων των δήμων. Αντίθετα  επιλεκτικά απευθείας αναθέσεις, εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, κατευθύνονται σε τρεις – τέσσερις επαγγελματίες του κυρίαρχου δήμου Αργοστολίου, πιθανότατα πολιτικά φίλα προσκείμενους στη δημοτική παράταξη Μιχαλάτου.

Όπως κατήγγειλε μάλιστα  ο επικεφαλής της παράταξης μας Γιάννης Λυκούδης στο συμβούλιο λογοδοσίας, μόνο ένας από αυτούς, δημότης Αργοστολίου, έλαβε αναθέσεις έργων 742.000 ευρώ την προηγούμενη τετραετία και σχεδόν, τα μισά σχεδόν από αυτά τη χρονιά των εκλογών το 2023!!  Μέσα στο τρέχων έτος έχει λάβει ήδη απευθείας αναθέσεις πάνω από 90.000 ευρώ και  ακόμα δεν είμαστε στη μέση της χρονιάς.

Δεν υπάρχουν ούτε άλλοι δήμοι στο νησί, ούτε αλλού επαγγελματίες για το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο της συγκεκριμένης επιχείρησης;

Πρέπει να μας λένε όλη την αλήθεια, όταν καλούνται να λογοδοτήσουν. Δεν ενημέρωσαν, ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε τους πολίτες, σχετικά με το ύψος των οφειλών των μεγαλοοφειλετών προς την Επιχείρηση. Επίσης ο Πρόεδρος της Επιχείρησης δήλωσε ότι δεν έχει γίνει καμιά διαγραφή στα τιμολόγια των μεγαλοοφειλετών, όλο το προηγούμενο διάστημα, τάχα λόγω βλάβης στο δίκτυο, και κυρίως το τελευταίο χρονικό διάστημα πριν από τις εκλογές. Θα πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ότι δεν μένουμε στην δήλωση αυτή, αλλά ήδη ζητήσαμε επίσημα τα στοιχεία. Θα ακολουθήσουμε κάθε νόμιμη οδό για να διασφαλίσουμε το συμφέρον των πολλών.

Όταν δοθούν όλες οι πληροφορίες, θα υπάρξει διαφάνεια και τότε θα έχουμε πλησιάσει την αλήθεια και την απάντηση στο ερώτημα που πήγαν τα 11 εκατομμύρια ευρώ, που χρωστάμε όλοι μαζί πια στη ΔΕΗ και καλούμαστε να τα πληρώσουμε πάλι όλοι μαζί.

Όλα τα άλλα, είναι “άλλα λόγια να αγαπιόμαστε”.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.