Κοινωνία

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940»

4.2kviews

ΘΕΜΑ: « Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940».

ΣΧΕΤ: Το αριθ. πρωτ.: 88323/13.10.2023, έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών.

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ

28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ»

Ο Εορτασμός της «28ης Οκτωβρίου 1940» αρχίζει την ογδόη πρωινή της 26ης και λήγει με την δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2023.

«ΣΑΒΒΑΤΟ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023»

Ώρα 7:30 π.μ.: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Ιερών Ναών Αργοστολίου.

Ώρα 8:00 π.μ.: Έπαρση της Σημαίας.

Ώρα προσέλευσης 10:30 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ.κ. Δημητρίου. Τον πανηγυρικό της Ημέρας θα εκφωνήσει η Φιλόλογος κ. Μαρία Μενεγάτου, μέλος του Συνδέσμου Φιλολόγων Κεφαλληνίας & Ιθάκης.

Ώρα 11:15 π.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων στον Κήπο του Νάπιερ από τις Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές, τους εκπροσώπους όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων, τα Πολιτικά Κόμματα και φορείς του Νομού.

Ώρα 12:00 μ.μ.: Παρέλαση των αναπήρων πολέμου, αντιστασιακών οργανώσεων, των σπουδαστών, των μαθητών του Δήμου Αργοστολίου, των προσκόπων, του Λυκείου των Ελληνίδων παράρτημα Αργοστολίου και λοιπών φορέων, προ των επισήμων, με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλληνίας και της Φιλαρμονικής του Δήμου Αργοστολίου «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΛΑΥΡΑΓΚΑΣ», στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου.

Μετά το πέρας της παρέλασης θα παρατεθεί δεξίωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Π.Ε. Κεφαλληνίας, η οποία θα απευθύνεται στην εκκλησία, στους τοπικούς φορείς, στα σώματα ασφαλείας και στην εκπαίδευση, κατόπιν προσωπικής πρόσκλησης, στους εκπροσώπους τους.

Τα της ιεροτελεστίας παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Κεφαλονιάς, τα της τάξεως η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς.

Τελετάρχης ορίζεται η υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας κ. Ευαγγελία Σαμόλη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή για κατάθεση στεφάνων, στο τηλέφωνα 26713 60530 μέχρι την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ Π. ΤΡΑΥΛΟΣ

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.