Οικονομία

Ενημέρωση για δήθεν τηλεφωνικές κλήσεις από τον ΕΦΕΤ

191views

Ενημερώνουμε τις επιχειρήσεις της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης ότι τις τελευταίες ημέρες επαγγελματίες της εστίασης δέχονται κλήσεις από αγνώστους που δηλώνουν ότι καλούν εκ μέρους του ΕΦΕΤ.

Οι άνθρωποι αυτοί ζητούν 80-100 ευρώ ανά εργαζόμενο για να εκδώσουν βεβαίωση Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΦΕΤ στο νησί και θα περάσουν από την επιχείρηση για έλεγχο βάζοντας πρόστιμο.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον ΕΦΕΤ, ενημερώθηκε από εμάς για την απάτη και τη χρήση της επωνυμίας του Φορέα και μας διευκρίνισαν ότι ουδεμία σχέση έχουν με αυτούς που καλούν τους επαγγελματίες.

Παρακαλούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε κάθε επικοινωνία που ζητούν από εσάς χρήματα.

Τονίζουμε ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία κάθε εργαζόμενος που διαχειρίζεται τρόφιμα έχει υποχρέωση να παρακολουθήσει το σεμινάριο Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων και να λάβει τη σχετική βεβαίωση. Για όσους δεν έχουν ήδη λάβει τη βεβαίωση, μπορείτε να απευθύνεστε στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης που εδρεύουν στην Κεφαλονιά.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος

Σταύρος Σπαθής

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.