Πολιτική

Ενημέρωση από την Περιφέρεια του Δήμου Ληξουρίου για το έργο ανέγερσης και επισκευής των εργατικών κατοικιών

53views

Πραγματοποιήθηκε στις 11.04.2024 τηλεδιάσκεψη μετά από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη, προκειμένου να ενημερωθεί η Περιφέρεια και ο Δήμος Ληξουρίου για την πορεία της μελέτης και του έργου ανέγερσης και επισκευής των εργατικών κατοικιών στο Ληξούρι, οι οποίες υπέστησαν σοβαρές ζημιές μετά από τους σεισμούς της 26ης Ιανουαρίου και 2ας Φεβρουαρίου του 2014.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας και Ιθάκης, κ. Σωτήρη Κουρή, ο Δήμαρχος Ληξουρίου κ. Γιώργος Κατσιβέλης, ο Γενικός Γραμματέας Αποκατάστασης Φυσικός Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Πέτρος Καμπούρης, η Γενική Διευθύντρια Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, κα. Μαρία Κλεάνθη, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Συντονισμού Σχεδιασμού και Μελετών (Α) και Αναπληρωτής Διευθυντής ΔΑΕΦΚ-ΚΕ, κ. Σαριδάκης Άγγελος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νεκτάριος Αραβαντινός, η Ειδική Σύμβουλος Δημάρχου Ληξουρίου, κα. Ελένη Λουκέρη, η Ειδική Σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη κα. Σοφία Γαρμπή και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας και του Προγραμματισμού της Περιφέρειας.

Η μελέτη για την ανέγερση των 38 κατοικιών  που έχουν κατεδαφιστεί και των 16 κατοικιών που χρήζουν επισκευής έχει ολοκληρωθεί και θα ακολουθήσει ο διαγωνισμός αφού προηγηθεί η προηγούμενη ενημέρωση των ιδιοκτητών για τα περιεχόμενα της μελέτης και σταλούν εκ μέρους τους τα απαιτούμενα έγγραφα σύμφωνα με το αρμόδιο Υπουργείο.  Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο γεγονός ότι η νέα μελέτη δεν θα περιλαμβάνει κάποια αυθαίρετη κατασκευή που πιθανόν έχει γίνει και σε περίπτωση που υπάρχουν τέτοιες θα κατεδαφιστούν.

Επιπρόσθετα η Περιφερειακή Αρχή και ο Δήμαρχος επισήμαναν στο Γενικό Γραμματέα την αναγκαιότητα παράτασης του προγράμματος επιδότησης ενοικίου σεισμοπλήκτων μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασής των κατοικιών και ο κ. Καμπούρης δεσμεύτηκε να εξετάσει τις δυνατότητες που υπάρχουν.

 

 Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ

 

 

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ – ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.