Κοινωνία

ΔΥΠΑ-ΚΠΑ2 Αργοστολίου: Ενεργητικές δράσεις απασχόλησης

160views
Με το παρόν μήνυμα επιθυμούμε να σας παρουσιάσουμε εν συντομία τα προγράμματα επιχορήγησης επιχειρήσεων της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) για την απασχόληση ανέργων που είναι ανοικτά για υποβολή αιτήσεων. Κατωτέρω θα βρείτε συνοπτική περιγραφή των προγραμμάτων, ενώ επισυναπτόμενο θα βρείτε ενημερωτικό υλικό. Σας θυμίζουμε πως οι δράσεις επιχορήγησης επιχειρήσεων της ΔΥΠΑ αφορούν σε ολοχρονική απασχόληση ανέργων και απευθύνονται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα και δεν συστεγάζονται.
 • Πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας για 10.000 μακροχρόνια ανέργους 45 ετών και άνω, σε περιοχές θύλακες υψηλής ανεργίας: Η δράση χρηματοδοτεί έως και το 80% του μισθού και των εισφορών για 18 μήνες, με υποχρέωση διατήρησης της θέσης για 6 μήνες μετά την λήξη της επιχορήγησης. Η μέγιστη συνολική επιχορήγηση ανέρχεται σε 13.709€ ανά θέση εργασίας, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί σε επιχειρήσεις της πράσινης και ψηφιακής οικονομίας.
  • Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και την υποβολή της αίτησης, μπορείτε να αναζητήσετε από εδώ.
 • Πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας για 10.000 ανέργους που αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια στην ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας: Η στόχευση του συγκεκριμένου προγράμματος είναι διττή
  1. 3.000 ανέργους που ανήκουν σε ειδικές και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (π.χ. άτομα με αναπηρία, απεξαρτημένοι, θύματα έμφυλης βίας ή εμπορίας ανθρώπων κ.ά.). Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί έως και το 75% του μισθού και των εισφορών για 24 μήνες, με υποχρέωση διατήρησης της θέσης για 8 μήνες μετά την λήξη της επιχορήγησης. Η μέγιστη συνολική επιχορήγηση ανέρχεται σε 16.800€ ανά θέση εργασίας.
  2. 7.000 ανέργους που αντιμετωπίζουν σοβαρά εμπόδια ως προς την ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας (π.χ. μονογονεϊκές οικογένειες, μητέρες που επιστρέφουν στην αγορά εργασίας μετά την ανατροφή των παιδιών τους, οι μακροχρόνια άνεργοι άνω των 24 μηνών, άνεργοι άνω των 55 ετών με 12μηνη ανεργία, άνεργοι χωρίς υποχρεωτική εκπαίδευση, Ρομά κ.ά.). Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί έως και το 75% του μισθού και των εισφορών για 12 μήνες, με υποχρέωση διατήρησης της θέσης για 4 μήνες μετά την λήξη της επιχορήγησης. Η μέγιστη συνολική επιχορήγηση ανέρχεται σε 8.400€ ανά θέση εργασίας.
   • Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και την υποβολή της αίτησης, μπορείτε να αναζητήσετε από εδώ.
 • Πρόγραμμα Επιχορήγησης Επιχειρήσεων για την πρόσληψη 3.000 ανέργων ηλικίας 56 ετών και άνω, που ολοκλήρωσαν το Πρόγραμμα Επιχορήγησης για την Απασχόληση Μακροχρόνια Ανέργων, ηλικίας 55 έως 67 ετών: Σκοπός της δράσης είναι να στηρίξει τη μετάβαση όσων εργάστηκαν σε επιδοτούμενες θέσεις εργασίας στο Δημόσιο τομέα (μέσω του σχετικού προγράμματος της ΔΥΠΑ) σε θέσεις πλήρους απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα. Η διάρκεια της επιχορήγησης είναι 12 μήνες και ανέρχεται σε 715€ το μήνα για κάθε πρόσληψη.
  • Περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό το πρόγραμμα μπορείτε να αναζητήσετε από εδώ.
 • Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 5.000 ανέργων, ηλικίας 18-66 ετών, με έμφαση στον τομέα της πράσινης οικονομίας και τις γυναίκεςΟ στόχος του είναι η δημιουργία 5.000 νέων «πράσινων» θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται, ή θα δραστηριοποιηθούν, στην πράσινη οικονομία. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 80% του μισθού και των εισφορών για 15 μήνες, έως 12.264€ ανά νέα θέση εργασίας.
  • Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και την υποβολή της αίτησης, μπορείτε να αναζητήσετε από εδώ.
  • Για τους επιλέξιμους ΚΑΔ, κάντε κλικ εδώ.
Μετά την υποβολή της αίτησης, η ΔΥΠΑ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις και οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ υποδεικνύουν υποψηφίους με την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα που δήλωσε ο εργοδότης. Η επιχείρηση επιλέγει τον ωφελούμενο και προχωρά σε πρόσληψη.
Ακόμη, ανοικτή υποβολή αιτήσεων είναι και η νέα δράση ολοκληρωμένης κατάρτισης και απασχόλησης:
 • Ολοκληρωμένη δράση κατάρτισης και απασχόλησης ανέργων ηλικίας 25-45 ετών: Στόχος της δράσης είναι η κατάρτιση 10.000 ανέργων και η δημιουργία 7.500 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης. Οι επιχειρήσεις που θα απασχολήσουν ανέργους σε νέα θέση εργασίας θα λάβουν επιχορήγηση έως και το 100% του μισθού και των εισφορών για 6 μήνες, με ανώτατο όριο τα 6.132€.
  • Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και την υποβολή της αίτησης, μπορείτε να αναζητήσετε από εδώ.
  • Για τους επιλέξιμους ΚΑΔ, κάντε κλικ εδώ.
Μετά την υποβολή της αίτησης, η ΔΥΠΑ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις και οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ υποδεικνύουν υποψηφίους με την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα που δήλωσε ο εργοδότης. Κατόπιν, η επιχείρηση προεπιλέγει ωφελούμενο, ο οποίος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα ταχύρρυθμης εξ αποστάσεως κατάρτισης, διάρκειας 80 ωρών, σε πράσινες ή ψηφιακές δεξιότητες επιλογής του. Η πρόσληψη του ωφελούμενου πραγματοποιείται αποκλειστικά μετά την επιτυχή ολοκλήρωση και πιστοποίηση της κατάρτισης.
Περισσότερες πληροφορίες για τις ενεργητικές δράσεις απασχόλησης της ΔΥΠΑ μπορείτε να αντλήσετε από εδώ.
Τέλος, σας θυμίζουμε πως στο πλαίσιο των ενεργητικών δράσεων απασχόλησης της, η ΔΥΠΑ παρέχει και υπηρεσίες αναζήτησης προσωπικού ΕΚΤΟΣ προγραμμάτων. Μπορούμε δηλαδή να καταγράψουμε τις (εποχιακές ή ολοχρονικές) ανάγκες σας σε προσωπικό και στη συνέχεια να αναζητήσουμε και να σας υποδείξουμε υποψήφιους απασχολούμενους, από Μητρώο Ανέργων, που ταιριάζουν στις ανάγκες αυτές.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,

Χατζηγιατρουδάκης Ιωάννης
Εργασιακός Σύμβουλος Εργοδοτών
στη Δ.ΥΠ.Α – ΚΠΑ2 Αργοστολίου

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.