Κοινωνία

 Δυο λόγια  μνήμης στον μακαριστό ιερέα Κωνσταντίνο  Γερ. Κουμάτο

808views

 Δυο λόγια  μνήμης στον μακαριστό

 ιερέα Κωνσταντίνο  Γερ. Κουμάτο

Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός

Ο  μακαριστός π. Κωνσταντίνος Κουμάτος υπηρέτησε τόσο το ψαλτήρι όσο και το ιερό σχήμα της ιεροσύνης με ευλάβεια και ταπεινότητα, έχοντας την παρακαταθήκη του πατρός του, ιερέα Γεράσιμου Κουμάτου.

Πορεύτηκε σιωπηλά στο έργο που προστάζει ο Ουρανός του Τριαδικού Θεού μας και με τον επίσης αδελφό του ιερέα Χαράλαμπο Κουμάτο, διακόνησαν πλήθος ενορίες και ναούς του νησιού μας, ιδίως στην περιοχή της Θηνιάς. (Παναγία στον Αγκώνα, Υπαπαντή Ζόλων…)

Ως λειτουργός του Υψίστου, ήταν προσεκτικός, παλαιός με αυστηρές αρχές στους τρόπους πάνω στα λειτουργικά του καθήκοντα, άψογος στις επαφές του με τους πιστούς της κάθε ενορίας που υπηρέτησε και πλήρως ενημερωτικός στα «γραμματειακά κοινά», καθώς και δοτικός από καρδιάς με πολλή αγάπη.

Στη μνήμη του αφιερώνεται το πόνημα του σπουδαίου μας ιστοριοδίφη Ηλία Αγγέλου Τσιτσέλη, στο οποίο μας ενημερώνει το πώς γίνονταν οι κηδείες των ιερέων στους περασμένους αιώνες στην Κεφαλονιά μας.

 

.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.