Πολιτική

Δημοτική Κίνηση Πολιτών “Φάρος”: Πολιτιστική και Πνευματική κατάρρευση του τόπου

131views
Πολιτιστική και Πνευματική κατάρρευση του τόπου.
Υπάρχει ανορεξία οράματος, πάθους και έμπνευσης, για τον τόπο. Χθες το βράδυ ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος κ. Τσιλιμιδός (με κυνικό τρόπο σαν να έχουμε να διαχειριστούμε μια κανονικότητα ενώ είναι εκτροπή) το κλείσιμο του Θεάτρου λόγω μετάθεσης του τεχνικού προσωπικού στο Ληξούρι καταγγέλλοντας παράλληλα την αποκεντρωμένη.
Τρόμος, πως αλλιώς μπορεί να περιγράψει κάποιος αυτό που συμβαίνει στο τόπο; Πολιτιστική και Πνευματική χρεοκοπία, που τώρα κλείνουμε και θέατρα. Αγαπητέ κ Τσιλιμιδέ δεν είστε διεκπεραιωτής καταστροφών, θα έπρεπε να παράγετε Πολιτική και Πολιτισμό που δυστυχώς δεν το κάνετε.
Δείτε την μεγάλη Πολιτιστική και Πνευματική εικόνα του Δήμου. Δέκα χρόνια το Μουσείο με σκαλωσιές η Τράπεζα Ελλάδος καταρρέει, η Εμπορική Τράπεζα χάθηκε, για να μην μιλήσουμε για Θαλασσόμυλο, Κούταβο, τα αποστειρωμένα πολιτιστικά καλοκαίρια μας αγοράζοντας εκδηλώσεις (με ποιο κόστος άραγε;) .
Ανεπάρκεια οράματος χωρίς μπάντες, μουσικά σύνολα, μαντολινάτες, ορχήστρες κλπ.
Πνευματικούς και κτηριακούς βανδαλισμούς έχει υποστεί ο τόπος. Προφανώς και θα ήταν παράξενο εδώ που έχουμε φτάσει να μην κλείνετε το Θέατρο, έχετε την απόλυτη ευθύνη.
Αγαπητέ Δήμαρχε, απλώνω το χέρι 🤚 και σας κάνω άμεσο κάλεσμα, ελάτε ΤΩΡΑ να κάνουμε επίθεση Πολιτισμού στον τόπο με την δημιουργία Δημοτικού Ωδείου, Μουσικών Εργαστηρίων και Στούντιο ηχογράφησης με όλες τις τέχνες μέσα, ποίηση, εικαστικά, ζωγραφική 🎨 , Θέατρο, χορός, μουσικά σύνολα που θα αγκαλιάζει όλο το εύρος του Δήμου, επίσης την διεκδίκηση Μουσικού Σχολείου και την ανάδειξη της Πολιτιστική μας κληρονομιάς αξιοποιώντας όλες τις μουσικές και πνευματικές δυνάμεις του τόπου.
Δεν απαιτώ και δεν προσδοκώ τίποτα, απλά παραθέτω την αγωνία μου τις ιδέες μου την ζωή μου σε εσάς και την Πόλη.
Ας βάλουμε φρένο στην παρακμή, τα θέατρα οι δημόσιοι χώροι η πόλη είναι τα παιδιά μας.
Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε έχετε την απόλυτη ευθύνη για την Πολιτιστική και Πνευματική ανορεξία του τόπου.
Αυτό αποτυπώνεται και με την δια περιφοράς σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου για το θέμα.
Φτάνει πια…
Με τιμή Παυλάτος Νίκος.
 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.