ΟικονομίαΠολιτική

Δεν πρέπει το έγκλημα των Τεμπών να καθυστερήσει τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις που χρειαζόμαστε!

195views
Δεν πρέπει το έγκλημα των Τεμπών να καθυστερήσει τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις που χρειαζόμαστε!
Επειδή παρακολουθώ κι εγώ την άνευ προηγουμένου πολιτική εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου από την αντιπολίτευση στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό με αφορμή το τραγικό έγκλημα με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη θα ήθελα να εκφράσω την ανησυχία μου πως αυτή ίσως αποτελέσει αφορμή η κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να καθυστερήσει τις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Ελλάδα μας για να γίνει επιτέλους από κάθε άποψη Δυτικοευρωπαϊκή χώρα!
Σπύρος Καγκάδης

Δεν πρέπει η προσωρινή αδυναμία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στις δημοσκοπήσεις να αποτελέσει και αδυναμία εκτέλεσης του μεταρρυθμιστικού και κατά συνέπεια αναπτυξιακού προγράμματος της. Άλλωστε, η στο σύνολο της άκρως επιτυχημένη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κρίθηκε από τον Ελληνικό λαό πρόσφατα πανηγυρικά και στις δύο ελεύθερες Εθνικές Εκλογές μας του 2023 ο οποίος και ενέκρινε το δημοσιευμένο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό πρόγραμμα της.

Οπότε, η πρόσφατη μη αναβάθμιση του αξιόχρεου στην επενδυτική βαθμίδα της Ελληνικής Οικονομίας από τον εναπομείναντα από τους μεγάλους Οίκους Αξιολόγησης που δεν μας έχει αναβαθμίσει ακόμα, τον Moody’s, πρέπει να χτυπήσει το κουδούνι κινδύνου σ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας πως η Ελλάδα μας χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, σοβαρότητα και νηφαλιότητα έτσι ώστε η τωρινή κυβέρνηση να προχωρήσει και στις υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει και θα αποτελέσουν καύσιμη ύλη για την περαιτέρω ανάπτυξη της Ελλάδας και των εισοδημάτων όλων των Ελλήνων!
Η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις εκτός στην οικονομία και στις τιμές των προϊόντων, στην παιδεία, στην επιτάχυνση της δικαιοσύνης, στη βιώσιμη αγροτική παραγωγή, στις μεταφορές, στην Εθνική Άμυνα και γενικότερα στο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και σε πολλές άλλες πτυχές της καθημερινότητας μας.
Τέλος, το να νομίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης πως πρέπει να προσπαθήσουν να αποκομίσουν μικρό-κομματικά οφέλη από την τραγική υπόθεση των Τεμπών, για την οποία θα αποφασίσει άλλωστε η ανεξάρτητη Ελληνική δικαιοσύνη, είναι κάτι το οποίο θα βγει στο τέλος σε βάρος όλης της Ελληνικής Κοινωνίας. Και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν θα ήθελαν ούτε οι οικογένειες των άδικων θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος!
Σπύρος Καγκάδης
 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.