Πολιτική

Δήμος Σάμης – Υπογραφή Σύμβασης Αγροτικής Οδοποιίας Δήμου Σάμης

190views

Ο Δήμος Σάμης είναι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει ότι υπογράφηκε σήμερα, 7 Ιουλίου 2023 η Σύμβαση του Έργου: «Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας Δήμου Σάμης» προϋπολογισμού 2.730.108,00 ευρώ, μεταξύ του Δήμου Σάμης και της Ανάδοχης Εταιρείας «Βαγγελάτος Γεώργιος Παναγής».

Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στη βελτίωση βατότητας της αγροτικής οδοποιίας του Δήμου Σάμης και ειδικότερα 20 χιλιομέτρων σε όλες τις δημοτικές ενότητες, με την κατασκευή ασφαλτόστρωσης σε υπάρχοντες χωματόδρομους, την κατασκευή σωληνωτών και ορθογώνιων οχετών για την απορροή των ομβρίων καθώς και τοιχίων αντιστήριξης πρανών. Τέλος, θα προβλεφθεί οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση καθώς και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας όπου είναι απαραίτητο.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Σάμης, κ. Γεράσιμος Μονιάς- Νέτης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Σπυρίδων Σπαθής και ο Εκπρόσωπος της Ανάδοχης Εταιρείας, κ. Βαγγελάτος Γεώργιος.

Να σημειωθεί, ότι το εν λόγω έργο εγκρίθηκε και εντάχθηκε στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Χρηματοδότησης Αντώνης Τρίτσης με αρχικό προϋπολογισμό ύψους 3.354.200,00 ευρώ που μετά την έκπτωση που προέκυψε από την διαδικασία της ανοιχτής δημοπρασίας πλέον ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 2.730.108,00 ευρώ. Οι σημερινές υπογραφές της σύμβασης είναι αποτέλεσμα επίπονης και επιτυχούς προετοιμασίας από το Δήμο μας. Μάλιστα, είναι το δεύτερο έργο που συμβασιοποιείται από τον Δήμο Σάμης στα πλαίσια του Προγράμματος Αντώνης Τρίτσης καθώς έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες για τη «Συντήρηση και Επισκευή Σχολικών Μονάδων και αύλειων χώρων Δήμου Σάμης».

Σε συνεργασία με όλους τους θεσμικούς φορείς σε επίπεδο υπουργείων αλλά και τοπικό και παρά τα αντικειμενικά προβλήματα στελέχωσης της τεχνικής μας υπηρεσίας που καταβάλλει τα μέγιστα, ο Δήμος Σάμης προσπαθεί, διεκδικεί και εξασφαλίζει έργα προς όφελος των δημοτών και των παραγωγικών τάξεων του τόπου μας.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Σάμης

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.