Κοινωνία

Δήμος Σάμης – Τις ημέρες του Καύσωνα δεν ξεχνάμε τα αδέσποτα

204views

Αυτές τις ημέρες του καύσωνα, υποφέρουν και τα ζώα από τις υψηλές θερμοκρασίες και χρειάζονται τη φροντίδα του ανθρώπου για να καταφέρουν να επιβιώσουν. Ο Δήμος Σάμης έχει προνοήσει για την συνεχή παροχή νερού για τα αδέσποτα ζώα στις ταΐστρες – ποτίστρες που έχει τοποθετήσει στις τρεις Δημοτικές Ενότητες. Ωστόσο, επειδή τη δύσκολη αυτή περίοδο του καύσωνα οι ανάγκες για νερό είναι ιδιαίτερα αυξημένες, καλούμε τους πολίτες να αφήνουν δροσερό νερό έξω από τα σπίτια τους για τα τετράποδα που κυκλοφορούν στις γειτονιές.

Σε ό,τι αφορά στα δεσποζόμενα ζώα, δεν πρέπει να τα αφήνουμε μόνα τους στο αυτοκίνητο, γιατί η θερμοκρασία μπορεί να εκτοξευτεί μέσα σε μόλις λίγα λεπτά. Ως προς τις βόλτες, ιδανικά θα πρέπει να τα βγάζουμε νωρίς το πρωί και μετά τη δύση του ηλίου, καθώς η θερμοκρασία στα πεζοδρόμια και στην άσφαλτο είναι αυξημένη και μπορεί να προκληθούν εγκαύματα στις πατούσες τους.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Σάμης

σε θέματα που αφορούν τα Αδέσποτα Ζώα και τον Αγροτικό Τομέα

Θεμιστοκλής Δευτεραίος

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.