Κοινωνία

Δήμος Σάμης – Εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: “Οι Σπόροι ως Κοινωνικά Αγαθά”

337views

Ο Δήμος Σάμης σε συνεργασία με το Δίκτυο για τη Βιοποικιλότητα και την Οικολογία στη Γεωργία «Ο ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ» διοργανώνουν εκδήλωση – συζήτηση με τίτλο «Οι Σπόροι ως κοινωνικά αγαθά», το Σάββατο 10 Ιουνίου και ώρα 18.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σάμης.

Η εκδήλωση έχει αντικείμενο τους σπόρους ως κοινωνικά αγαθά ώστε να συνδεθεί με τις υπάρχουσες και επίκαιρες κρίσεις που βιώνουν οι πολίτες (γεωργοί, καταναλωτές, επαγγελματίες) και έχουν να κάνουν με την κλιματική αλλαγή, την διατροφική και οικονομική κρίση, την πρόσφατη πανδημία και την επιβίωση των τοπικών κοινοτήτων. Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα γίνει ενημέρωση σχετικά με τις νεότερες εξελίξεις σε θεσμικό, τεχνικό και κοινωνικό επίπεδο σε σχέση με τους παραδοσιακούς και βιολογικούς σπόρους στην Ευρώπη και την Ελλάδα από τον Κώστα Κουτή, Δρ. Γεωπόνο συντονιστή του ΑΙΓΙΛΟΠΑ.

Η συζήτηση που θα ακολουθήσει έχει στόχο να αναδείξει εμπειρίες και χρήσιμες προτάσεις για την τοπική κοινωνία σχετιζόμενες άμεσα και με το ιστορικά πρόσφατο και καινοτόμο- πανευρωπαϊκά- εγχείρημα δημιουργίας Κοινωνικής Περιφερειακής Τράπεζας Σπόρων των Ιονίων Νήσων το 2019.

Η συζήτηση θα πλαισιωθεί από ανταλλαγή σπόρων μεταξύ των συμμετεχόντων.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Σάμης για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης

Θεμιστοκλής Δευτεραίος

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.