Πολιτική

Δήλωση ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, μετά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Κεφαλληνίας

275views
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ.
ΠΑΣΧΕΙ  ΑΠΟ  ΚΥΜΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ ΙΑΤΡΩΝ,  ΑΓΟΝΩΝ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΩΝ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ.
ΣΤΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ 1.700 ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΛΟΜΩΞΕΙΣ, ΓΡΙΠΗ …..
Επισκεφθήκαμε σήμερα  το νοσοκομείο της Κεφαλονιάς.
Αντιμετωπίζει τις παθογένειες που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία των νησιών. Πάσχει από το κύμα παραιτήσεων ιατρών, των άγονων προκηρύξεων και κλειστών τμημάτων
Σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό  προσωπικό. Με υπερπροσπάθεια  οι εργαζόμενοι προσπαθούν να  προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες.
Με μετακινήσεις ιατρών από άλλες υγειονομικές μονάδες από  φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλει ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ καλύπτονται  όσα κενά είναι δυνατόν.
Η παιδιατρική κλινική που είναι στελεχωμένη με γιατρούς είναι  υπόδειγμα λειτουργίας.
Το  χειμώνα που διανύουμε εξετάζει 1.700 παιδιά το μήνα. Κυρίως λοιμώξεις , γρίπη και άλλες παθήσεις.Νοσηλεύει κάθε φορά περί τα 10 παιδιά. Διαθέτει όμως 4 παιδιάτρους.
Προβλέπεται  στον οργανισμό η λειτουργία  ψυχιατρικής κλινικής. Κατασκευάσθηκε  ένας απίθανος χώρος  με  ασφαλείς προδιαγραφές για τη λειτουργία της  κλινικής από δωρεά.  Δεν λειτουργεί όμως λόγω έλλειψης ψυχιατρων. Οι  ασθενείς με ψυχική νόσο νοσηλεύονται στη παθολογική κλινική σε ένα δωμάτιο που μοιάζει δωμάτιο φυλακής. Από τη παθολογική κλινική είχαμε δύο αυτοκτονίες ασθενών με ψυχική νόσο. Με το προσωπικό κατηγορούμενο  αλλά ευτυχώς αθώο.
Η ,ΜΕΘ  5 κλινών πλήρως εξοπλισμένη  σε καινούργια πτέρυγα από δωρεά δεν λειτουργεί ελλείψει εντατικολόγων.
Η παθολογική κλινική   35 κλινών λειτουργεί με ένα μόνιμο παθολόγο και έναν με μετακίνηση. Παραιτήθηκαν δύο παθολόγοι και ο ένας εκ των δύο  παραιτηθέντων ιδιωτεύει και προσφέρει υπηρεσίες στο νοσοκομείο  με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Ως μόνιμος παραιτήθηκε  αγανακτισμένος από τις εξαντλητικές συνθήκες εργασίας, αλλά   με δελτίο παροχής υπηρεσιών  ξσναεπέστρεψε!!!!!!!! Αυτό πρέπει να προβληματίσει.
Στο νοσοκομείο υπηρετεί ένας  γιατρός αναισθησιολόγος και ένας με μετακίνηση. Παραιτήθηκαν τέσσερεις ανσισθησιολόγοι. Από παλαιά  προκήρυξη   προσελήφθη ένας  ο μοναδικός μόνιμος που υπηρετεί. Εγινε νέα προκήρυξη   για μία θέση,  ανταποκρίθηκε ένας αναισθησιολόγος, προσελήφθη  και σε δύο ημέρες παραιτήθηκε.
Πρόβλημα και στο ακτινολογικό που υπηρετούν δύο γιατροί που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν εξωτερικούς ασθενείς. Και εδώ είχαμε παραιτήσεις  δύο  γιατρών ακτινολόγων. Προκηρύχθηκαν δύο θέσεις ανταποκρίθηκε και προσελήφθη ένας. Συνολο τώρα  υπηρετούν  δύο ακτινολόγοι.
Συνεχώς προκυρήσονται θέσεις και δεν καλύπτονται.
Αιτίες. Δυσμενείς συνθήκες εργασίας,  εντατικοποίηση, χαμηλοί μισθοί των  υγειονομικών,  ανεξέλεγκτος  άνευ όρων λειτουργία του ιδιωτικού τομέα υγείας.
Το μισό νοσηλευτικό προσωπικό είναι συμβασιούχοι. 75  συμβασιούχοι υπάλληλοι νοσηλευτικής υπηρεσίας από τους 150 στο σύνολο. Εαν απολυθεί έκλεισε το νοσοκομείο. Επιτακτική ανάγκη μονιμοποίησής του.
Γιαννάκος Μιχάλης, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΕΔΗΝ.
 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.