Κοινωνία

Γιορτή της Μητέρας στον Δήμο Σάμης

197views

Την Κυριακή, 8 Μαΐου 2022, ο Δήμος Σάμης γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας στον χώρο του Γυμνασίου- Λυκείου Σάμης στις 11:30 το πρωί.

Καλούμε εσάς και τα παιδιά σας να φέρετε τα είδη ζωγραφικής σας και να βρεθούμε σε μια συνάντηση γιορτή, όπου θα ζωγραφίσουμε, θα συζητήσουμε και θα γιορτάσουμε την μητρότητα!

H Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας είναι μέρα εορτασμού της μητρότητας και των ευχαριστιών προς τη Μητέρα, μια γιορτή με αρχαιοελληνικές αναφορές στην λατρεία της θεάς Κυβέλης, της μητέρας των θεών, όπως την προσφωνεί ο Πίνδαρος.

«Κυβέλα, Μάτερ θεών»

Καθιερώθηκε τον 20ό αιώνα και προέρχεται από το αγγλικό και το αμερικανικό κίνημα των γυναικών. Η Αμερικανίδα Ανν Τζάρβις διοργάνωσε για πρώτη φορά το 1865 γυναικεία κινήματα μητέρων και οργάνωναν συναντήσεις κατά τις οποίες οι μητέρες αντάλλασσαν απόψεις και εμπειρίες.

 

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.